Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Drumul Satu Mare – Cluj se scurtează în timp. Vom face doar 1h45min

Timpul călătoriei dintre Zalău și Cluj-Napoca se va înjumătăți odată cu deschiderea celor două loturi lipsă ale Autostrăzii Transilvania, informează monitorulcj.ro. Astfel, după finalizarea lucrărilor, sătmărenii care vor dori să meargă în Cluj vor face o oră până la Zalău, iar apoi doar 45 de minute până la Cluj.

În prezent se lucrează pe cele două tronsoane de pe Autostrada Transilvania din zona Cluj-Sălaj. Este vorba despre tronsoanele Nădășelu-Zimbor și Zimbor-Poarta Sălajului, cu o lungime toată de circa 42 de kilometri de autostradă, practic prima autostradă prinsă la finanțare prin PNRR.

Pe tronsonul de la Zimbor la Poarta Sălajului (circa 12 km), lucrările efective au început în vara lui 2022. Inițial, contractul semnat în iulie 2020 presupunea 12 luni pentru proiectare și alte 24 de luni pentru execuție – cu alte cuvinte ar fi trebuit să fie gata din 2023, mai scrie monitorulcj.ro. Cu toate acestea, proiectarea a început cu aproape un an mai târziu din cauze birocratice, iar alte tergiversări din partea statului au făcut ca proiectul să fie în întârziere față de datele anunțate inițial. Astfel, termenul actual pentru finalizarea proiectului este finalul anului 2025.

19 comentarii

  1. ..... Răspunde

    Felicitari Adrian Cozma!

  2. Ovidiu Buga Răspunde

    Felicitari Radu Cristescu!

  3. Florin Răspunde

    Felicitari Radu Mazăre

  4. Ovi Răspunde

    Felicitari Winston Churchill

  5. 123456789 Răspunde

    Felicitari Orban Viktor.

  6. clujean român Răspunde

    “Felicitări” Domnilor Stat și Grindeanu !

  7. Aldo Răspunde

    Felicitari Albert Speer.

  8. Nichipercea Răspunde

    Mai curge multa apa pe Tur pana circulam pe tronsoanele respective. Si ca sa fiu in ton cu moda, felicitari Gabor-ur!😂

  9. Carla del Ponte Răspunde

    Felicitări Novák Katalin. 😉 Politicienii să ia notițe de la ea cum se demisionează. Că la noi nu e la modă de nici un fel. Ba din contră.

  10. Radu Cristescu Răspunde

    Felicitări Mircea Govor!

  11. Alex Răspunde

    Felicitări Bechtel, pana la urma s-a găsit contractul?

  12. Finalizarea autostrăzii A3 e departe. Răspunde

    Construirea și finalizarea autostrăzii A3 este i rușine a tuturor guvernelor după 2005 care nu au fost un stare că un 20 de ani de la începerea lucrărilor sa i finalizeze din cauza corupției, hotiei și incompetentei, deși banii s-au cheltuit, cum e posibil că țara din UE în secolul 21 sa nu fii un stare să finalizeze i autostrada de la un capăt la altul au să nu răspundă numeni pentru asta și ce e grav că nu se va termina nuci peste 7 ani.

    • Vasy Răspunde

      Tu daca ai fi la gurvernare ai face autostrada sau ti-ai face o casa de vacanta si cate o vila la copii, nepoti, eventual mutat banii in alte tari ca sa iti ajunga toata viata dupa ce nu o sa mai fi la guvernare?
      Daca esti sincer, ai raspunsul.

    • Radu Răspunde

      Felicitări Aurelia Fedorca!

  13. Gaby Răspunde

    Felicitari Beretchi Zoltan

  14. Vasile Ganea Răspunde

    Felicitări jurnalistului care a scris acest articol din plictiseala și total inutil!

  15. Viktor Cernea Răspunde

    Felicitări Beny Kira!

  16. 😉😉😉 Răspunde

    Relax all! Până se va găta noi ne vom teleporta sau vom circula cu elicoptere de la Bolt. 😉 Dar așa pur întâmplător ce bine pică asta ca și promisiune în an cu o grămadă de alegeri, nu???? Autostrada Transilvaniei din care face parte s-a început să se facă în 2003 cu termen final 2008. În ce an suntem acum copiii??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.