PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Evreii din New York caută teren la Halmeu. Vor să construiască un depozit uriaș în județul Satu Mare

Evreii din New York au făcut o vizită în județul Satu Mare pentru a căuta un teren potrivit pentru construirea unui depozit uriaș de materiale de construcții. Scopul acestui proiect este de a putea vinde materiale de construcții către Ucraina în vederea reconstrucției clădirilor afectate de război, potrivit surselor PortalSM.

Cu ochii spre viitorul apropiat, comunitatea evreiască din New York s-a hotărât, astfel, să construiască un depozit uriaș de materiale de construcții în județul Satu Mare, în apropierea graniței cu Ucraina. Deși detaliile exacte ale planurilor nu au fost încă dezvăluite publicului larg, se pare că această inițiativă este parte a unei strategii antreprenoriale pe termen lung. Este cunoscut faptul că mare parte din Ucraina va fi reconstruită în urma bombardamentelor, evreii alegând, așadar, să profite de ocazie și să construiască un depozit de materiale de construcții pentru a le putea vinde către ucraineni. Sume uriașe de bani vor fi direcționate de Uniunea Europeană și Statele Unite către Ucraina pentru achiziționarea acestor materiale de construcții.

Vizita evreilor la Satu Mare a avut loc la începutul acestei luni. Evreii au zburat cu un avion privat de la New York pe aeroportul din Baia Mare, după care au făcut vizita în județul Satu Mare.

”Am avut onoarea să găzduim primul zbor privat fără escală către New York JFK din Baia Mare, iar aeronava care face posibilă această călătorie extraordinară este Bombardier Global 7500, reg. N787FZ! Este un moment deosebit pentru Aeroportul Internațional Maramureș și un pas important în direcția conexiunilor globale, precum și o dovadă a progresului nostru continuu”, au transmis atunci reprezentanții Maramureșului.