PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Butelii explodate și mașină în flăcări, în Satu Mare. Șoferul a fost trimis în judecată

Butelii explodate și mașină în flăcări, în județul Satu Mare. Totul s-a petrecut în localitatea Pișcolt, când un șofer aflat la volanul unei autoutilitare încărcată cu butelii a pierdut controlul vehiculului și a intrat într-o casă. În urma accidentului au explodat mai multe butelii, iar autoutilitara a fost cuprinsă de flăcări. Prejudiciul cauzat a fost unul uriaș, iar șofer a fost trimis acum în judecată.

Potrivit informațiilor PortalSM, un tânăr în vârstă de 27 de ani a pierdut controlul autoutilitarei pe care o conducea în timp ce transporta butelii cu gaz. Vehiculul a intrat în gardul unei case și apoi în zidul acesteia, secționând țeava de alimentare cu gaz și declanșând un incendiu violent. Forțele de intervenție au intervenit de urgență, dat fiind riscul de explozie dat de buteliile cu gaz butan încărcate în autovehicul. Pompierii au reușit să lichideze incendiul, salvând parțial casa afectată și prevenind extinderea focului la alte locuințe din apropiere. În ciuda eforturilor, au explodat 14 butelii, iar autoutilitara a fost distrusă în totalitate.

Șoferul implicat în accident s-a ales cu răni ușoare și a refuzat transportul la spital. În urma accidentului, prejudiciul total cauzat a fost de 255.162,70 lei. Tânărul a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere din culpă”.