PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Ceasul electric din municipiul Satu Mare, modernizat cu tehnologie de ultimă oră!

Ceasul electric din municipiul Satu Mare a fost modernizat și și-a recăpătat astfel strălucirea, informează jurnaliștii de la frissujsag.ro. Noul ceas este mult mai rezistent și a fost dotat cu tehnologie de ultimă oră.

Ceasul a avut numeroase probleme în trecut, iar una dintre ele era că funcționa pe baterii, care trebuiau înlocuite din când în când, iar întregul proces era unul greoi. De asemenea, vechiul ceas nu rezista la intemperii, așa că s-a decis înlocuirea lui și racordarea dispozitivului la rețeaua electrică a municipiului Satu Mare. Mai mult, noul ceas inteligent din Satu Mare își ia datele de la ceasul atomic din Frankfurt, cu ajutorul sistemului de sateliți, astfel că va indica mereu ora exactă, chiar dacă rămâne fără energie electrică, întrucât se va fixa singur în doar câteva minute.

Noul ceas a primit o carcasă din inox rezistentă la apă și praf, fiind rezistent și la căldură, dar și la îngheț. De asemenea, va suporta temperaturi de până la plus 50 de grade Celsius sau până la minus 10 grade Celsius.