Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO/VIDEO. Ceasul electric din municipiul Satu Mare, modernizat cu tehnologie de ultimă oră!

Ceasul electric din municipiul Satu Mare a fost modernizat și și-a recăpătat astfel strălucirea, informează jurnaliștii de la frissujsag.ro. Noul ceas este mult mai rezistent și a fost dotat cu tehnologie de ultimă oră.

Ceasul a avut numeroase probleme în trecut, iar una dintre ele era că funcționa pe baterii, care trebuiau înlocuite din când în când, iar întregul proces era unul greoi. De asemenea, vechiul ceas nu rezista la intemperii, așa că s-a decis înlocuirea lui și racordarea dispozitivului la rețeaua electrică a municipiului Satu Mare. Mai mult, noul ceas inteligent din Satu Mare își ia datele de la ceasul atomic din Frankfurt, cu ajutorul sistemului de sateliți, astfel că va indica mereu ora exactă, chiar dacă rămâne fără energie electrică, întrucât se va fixa singur în doar câteva minute.

Noul ceas a primit o carcasă din inox rezistentă la apă și praf, fiind rezistent și la căldură, dar și la îngheț. De asemenea, va suporta temperaturi de până la plus 50 de grade Celsius sau până la minus 10 grade Celsius.

25 comentarii

  1. Scriitorul Răspunde

    70% Dintre tineri de azi nici nu îl situ citi, din păcate!

  2. Satmarean 1 Răspunde

    Felicitari!

  3. aiai Răspunde

    Ce mai, minunată realizare! Între timp clădirea de alături stă să cadă peste ceasul “nuclear”. Turiștii care eventual se rătăcesc și ajung în oraș la noi vor face un fel de turism de catastrofă? Adică circuitul clădirilor care stau să se dărâme? Numai întreb. 🥴😵😢

    • Luigi😂😂😂😂 Răspunde

      Nuuu!!! Vor face selfi-uri la una dintre cele mai frumoase cladiri din centru, CASA ALBÃ, decoratã cu reclame si table Unicarm ☠️
      Ce frumos aratã 🤮🤮🤮

    • S Răspunde

      Din păcate majoritatea clădirilor din centrul vechi nu au stăpân, sau au și au în clădire locatari imposibil de alungați. Clădirile se dărîma. Nu văd soluții.

  4. Nichipercea Răspunde

    Cica a fost modernizat, prin inlocuire! Analfabeti fara diploma. Si eu mi-am modernizat garsoniera, am inlocuit-o cu o casa! 😂😂😂

    • aiai Răspunde

      Și acum avem două ceasuri una lângă alta. Că văd că cea veche a rămas atârnată de clădire. Probabil din motive de reizistență ca să nu cadă peretele pe pietoni.😵🥴😉 Drept vorbind avem și cu ce ne mândri. Cine mai e ca noi cu două ceasuri electrice una lângă alta care se bat între ele pe ora in-exactă?

  5. Vasy Răspunde

    Fuai sa’mi bag picioru’
    Sincronizeaza datele cu ceasul atomic din Frankfurt, gata! Ma dat pe spate, am ajuns cu dikta’n sus!

  6. Marino Răspunde

    Oricum,ceasul de la Frankfurt îl fixează clopotarul catedralei, așa că și al nostru,fiind lîngă Casa de Modă,va fi fixat de șeful gării din Botiz.Numai realizări extraordinar de importante la Satu Mare.

  7. Adi Răspunde

    Daca nu va convne viata la Satu Mare se poate emigra. Valabil ptr toate natiile!

    • Adi Răspunde

      E valabil si pentru primarii care au fost/sunt si isi bat joc de ……., valabil ptr toate natiile! Nimeni nu ii obliga sa fie primari daca le depaseste.

      • Vasy Răspunde

        Pai… emigram incet doar ca nu putem scoate la vama numai 10k euro, daca vrei sa scoti 1mil iti dai seama ce te chinuiesti 100 de zile numai sa scoti banii. Nu-i asa de usor cu emigrarea mai ales cand ai 2 metri de bani, te vad eu cum ii transporti, iti ia luni de zile.

  8. Aiureli Răspunde

    Plin de informații false!
    Ceasul atomic de la Frankfurt, nu se recepționează prin satelit, ci printr-o simplă antenă, deoarece este transmis prin unde radio pe 77,5 kHz, faimosul DCF77!
    Prin sateliți se transmite semnalul GPS care, tot așa, este foarte precis, dar nu are legătură cu Frankfurt!

    • 😉😉😉 Răspunde

      Nu-i adevarat. Primarul nost’ e ca si Chuck Norris. El decide cat e ora. Na. Daca asa place asa va ramane. Punktum. 😉 Si nu mai compara Frankfurt cu Szatmarnemeti ca noi suntem cei mai tari din parcare. Daca parcarea e goala.

      • Raddeprosti...da mai mult plang... Răspunde

        Comentariu idiot. Asa ca tine. Nicio logica, nici un argument, nicio legatura cu articolul. Da ma rog… aici pot sa scrie toti cretinii….Parca am fi in vizita la spitalul de nebuni.
        No hai!…Gata!… La somn!

        • 😉😉😉 Răspunde

          Cel mai idiot dintre toți ești tu. Chiar dacă omul pune emoticoane tu tot nu pricepi că era glumă. pamflet sau cum mai vrei să-i zici. Acrutură. Deci dacă tot veri să râzi de proști uită-te în oglindă idiotule.

  9. claudiu Răspunde

    Carcotasi v o facut mamucile voastre,nimic nu e bine,nimic nu va convine,era bine amu 10 ani cand parea un oras incremenit in timp!Cu oameni ca voi nu poti simti decat lehamite!

    • claudiu Răspunde

      Si ce bine este, de fapt superconvenabil, ca iar si iar ne putem intoarce si sa vesnic pomenim (amin) mandatul dezatruos al lui Coica! Aia este la tine colegu’ ca nu la asta se rezuma totul ca tot se pomeneste mostenirea odioasa? Asta pana cand?
      PS. Recent m-am intalnit cu niste persoane care accidental au auzit ca s-a deschis Luna Ses. Au zis ca hai sa mearga sa vada cum este. Au venit si cu schiurile. Dar ca sa vezi s-au ratacit bine pana au gasit drumul. Pentru ca nu toata lumea stie ca imediat inainte de PECO se ia la dreapta. In tarile civilizate se pun indicatoare rutiere de semnalizare si presemnalizare! Afla de la mine daca nu stiai asta. No cam asa se petrec toate la noi. Acum intoarce-te repede inapoi la subectul Coica. Vezi ca eu nu am votat nici din greseala niciodata PSD sub nici o forma. Meseria de troll iti adfuce destui bani? Se merita?

      • Raddeprosti...da mai mult plang... Răspunde

        Da tu crezi ca sta cineva sa-ti citeasca elucubrațiile. Eu m-am plictisit de la primul cuvant.
        NiNoNiNo!!!!
        Ia mai citeste ce ai scris. Unde-i capu si unde-s picioarele?
        Stai linistit. Nimeni nu se leaga de Coica….Apropo,. Da cine este Coica?

        • claudiu Răspunde

          Da, se știe prea bine că este pete nivelul tău de inteligență să citești mai mult de trei-patru rânduri. Iar ca să scrii este peste nivelul tău. Cine crezi că e curios de tine? Cine ești tu până la urmă? Mă tată, dacă ne mândrim ca și realizare după două mandate cu un ceas montat acolo atunci rău am mai ajuns. No hai că nu te obosesc căd deja am trecut de tei rânduri și ți se blochează serverul. Ciuriburi ce ești.

    • @claudiu Răspunde

      @claudiu, inca atata sa-ti povestesc ca nu ai tu idee cum am dat eu de pamant cu Coica cat a fost primar. Si nu numai cu gura ca l-am si dat in judecata (de fapt primaria) pentru niste lucrari executate fara-fara si pe care trebuia sa le aiba. El a crezut ca e stapan pe tarla si legea e dupa placul sau sau ca va obtine avizele ulterior. Nici chiar asa! Noroc ca nu a castigat un al doilea mandat ca actualul primar a abandonat prostiile visate de predecesor si procesul a ramas asa fara recurs, pierdut. Insusi ISC Cluj i-a zis ca stoi tavarisi, nu se poate. Asa e cand un doctor se crede mare manager peste oras dar de fapt e paralela cu tema. In rest toate cele bune la mamuca ta.

  10. Berci Răspunde

    Atâta lauda pentru a repara un ceas,după atâta timp.Mare realizare.

  11. vadimT Răspunde

    candva am luat din Kaufland un ceas de perete, la vreo 80 lei. Tot asa se regla automat.
    Dar dupa ora din Frankfurt, deci cu o ora inapoi. Am dus ceasul inapoi la magazin, si nu am fost singurul cu aceasta problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.