PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIE. Avansări în grad la ISU Satu Mare, de Ziua Protecției Civile

Miercuri, 28 februarie, cu prilejul Zilei Protecției Civile din România, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare a fost organizat un ceremonial militar, în cadrul căruia comanda unității a făcut o retrospectivă a evoluției Protecției Civile în România.

Pe parcursul ceremonialului militar au luat cuvântul prefectul județului Satu Mare, domnul Radu Roca, președintele Consiliului Județean Satu Mare,  Csaba Pataki, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adelin Ghiarfaș, precum și cadre militare aflate în retragere ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare, transmițând mesaje de apreciere pompierilor sătmăreni.

Mesajele autorităţilor cu ocazia aniversării a 91 de ani de Protecţie Civilă în România au fost urmate de festivitatea de avansare în gradul următor, înainte de termen, a patru cadre militare (un ofiţer şi trei subofiţeri) care s-au remarcat în activitatea desfăşurată în cadrul inspectoratului.

În gradul de căpitan a fost avansat Mondoca Vasile Florin, în gradul de plutonier adjutant șef- Gati Sînziana Nicoleta, în gradul de plutonier adjutant – Magda Ionuț Florian, în gradul de plutonier major – Șimon Ovidiu Mihai.

La final, toți cei prezenți la ceremonialul militar au făcut un tur pe platoul Detașamentului  de Pompieri Satu Mare, unde a fost prezentată parte din tehnica de intervenție specifică, din dotarea inspectoratului.


Sursa: ISU Satu Mare