PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIE. S-a montat prima ecoinsulă Florisal în municipiul Satu Mare

S-a montat prima ecoinsulă Florisal în municipiul Satu Mare. Ecoinsula a fost instalată, joi, 29 februarie, pe strada Vasile Goldiş din municipiu și se află, deocamdată, în perioada de testare.

După ce a achiziționat și a pus în funcțiune utilaje de ultimă generație, conducerea Florisal se concentrează acum asupra implementării noului concept de colectare a deșeurilor, prin intermediul ecoinsulelor. Mai exact, vor fi testate două tipuri de ecoinsule, urmând să fie ales un model care, mai apoi, va fi multiplicat în tot orașul. Prima ecoinsulă a fost deja montată pe strada Vasile Goldiş din municipiul Satu Mare, iar a doua va fi montată în cartierul Solidarității. Florisal va anunța când vor fi operaționale și va prezenta cum vor funcționa și cum se va face colectarea.

Ecoinsulele vor beneficia de o tehnologie avansată, fiind dotate cu camere de supraveghere video, alimentare solară și sistem de acces securizat, utilizând cartelele personalizate. Într-o etapă inițială, accesul cetățenilor la aceste noi facilități va fi liber, permițând astfel comunității sătmărene să se adapteze gradual la noul sistem.

Controlul operațiunilor va fi efectuat de către Florisal și Primăria Satu Mare, beneficiind de suportul unei aplicații avansate, bazate pe tehnologie de comunicații prin unde radio. Adică se va putea şti exact când au fost ridicate deşeurile, tot procesul fiind urmărit mult mai uşor de ambele părţi.

Procesul de colectare va fi optimizat prin implementarea unei scheme de separare a deșeurilor în mai multe fracții, acordând o atenție sporită protejării mediului înconjurător. Astfel, se va efectua colectarea separată a hârtiei/cartonului, plasticului/metalului, sticlei, deșeurilor biodegradabile și a celor menajere. Urmează să fie implementată colectarea selectivă, cofnorm cerinţelor actuale.


CITEȘTE ȘI: