Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

FOTOGALERIE. S-a montat prima ecoinsulă Florisal în municipiul Satu Mare

S-a montat prima ecoinsulă Florisal în municipiul Satu Mare. Ecoinsula a fost instalată, joi, 29 februarie, pe strada Vasile Goldiş din municipiu și se află, deocamdată, în perioada de testare.

După ce a achiziționat și a pus în funcțiune utilaje de ultimă generație, conducerea Florisal se concentrează acum asupra implementării noului concept de colectare a deșeurilor, prin intermediul ecoinsulelor. Mai exact, vor fi testate două tipuri de ecoinsule, urmând să fie ales un model care, mai apoi, va fi multiplicat în tot orașul. Prima ecoinsulă a fost deja montată pe strada Vasile Goldiş din municipiul Satu Mare, iar a doua va fi montată în cartierul Solidarității. Florisal va anunța când vor fi operaționale și va prezenta cum vor funcționa și cum se va face colectarea.

Ecoinsulele vor beneficia de o tehnologie avansată, fiind dotate cu camere de supraveghere video, alimentare solară și sistem de acces securizat, utilizând cartelele personalizate. Într-o etapă inițială, accesul cetățenilor la aceste noi facilități va fi liber, permițând astfel comunității sătmărene să se adapteze gradual la noul sistem.

Controlul operațiunilor va fi efectuat de către Florisal și Primăria Satu Mare, beneficiind de suportul unei aplicații avansate, bazate pe tehnologie de comunicații prin unde radio. Adică se va putea şti exact când au fost ridicate deşeurile, tot procesul fiind urmărit mult mai uşor de ambele părţi.

Procesul de colectare va fi optimizat prin implementarea unei scheme de separare a deșeurilor în mai multe fracții, acordând o atenție sporită protejării mediului înconjurător. Astfel, se va efectua colectarea separată a hârtiei/cartonului, plasticului/metalului, sticlei, deșeurilor biodegradabile și a celor menajere. Urmează să fie implementată colectarea selectivă, cofnorm cerinţelor actuale.


CITEȘTE ȘI:

10 comentarii

  1. Pistike Răspunde

    Păi nu se lăudau că vor fi pubele îngropate?
    La preluare, tot la grămadă se vor transporta?
    Atunci toată munca noastră de a preda selectiv este degeaba, iar noi vom plăti în continuare manoperă pentru selectare manuală!

    @deputatul supozitor: Ia fă o verificare la firma câștigătoare, dacă te țin gacii!

  2. Fasz Răspunde

    Nu am găsit str. Vasile Lazăr în Satu Mare, deci nici ecoinsula.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      O fi ceva stradă paralel-perpendicular-tangențială cu Gheorghe Lazăr? Numai întreb așa. Măi ziariștii lui pește prăjit! Săptămâna trecută a fost Giorocuța acum asta???? Voi cât ați avut la geografie în clasa a 4-a? Și dacă umblați pe străzi prin oraș nu reușiți să rețineți denumirile corect? Dar aveți pretenția să fiți considerați ziariști??? Pe vremuri voi nu ați fi intrat la Ștefan Gheorghiu niciodată! Că vă făceau propagandiști comuniști și asta-i drept, dar măcar se scria corect!!!! Acum oricine se angajează la ziar apoi termină cumva la foarte fără frecvență ceva facultate de ziaristică, ulterior???? Hai că știu cum e că acum niște ani când încă era mai bine decât acum și eu m-am prezentat la ceva ziar la interviu. “Scrii corect? Cât ai avut la română? Ai luat bacul? Hai că te luăm apoi mai vedem.” Asta zic foarte serios. Nu zic care ziar este la care am fost. Apoi s-a mers la repriza a treia și am zis după o oră de băută că asta nu e de mine.

    • Eu Răspunde

      Se pare ca este montat la intersectia strazilor Bistritei si Vasile Goldis, Cart Micro 14

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Păi acolo și era vorba că se va amplasa. Asta-i acolo în apropiere de fostul bloc Dallas și una pe la Cubic. Săracii ziariștii nici materialele proprii publicate recent nu pot să și le urmărească. Nu știu de unde au visat strada asta inexistentă Lazăr-nu-știu-cum. Între timp măcar văd că au reușit să-și corecteze eroarea proprie. Deci într-un fel totul spre mai bine. 👍

  3. Govor Răspunde

    Vai d plm, govor e 0 pe linga comunistii astia.
    Dupa de lauda specialistii florisal si tehnologia , defapt un boton deschide o usa si bagi ce bai intr-un sac bobag:

    Specialistii florisal kkte pe tine . Magie frate

  4. Unul Răspunde

    Oare la ce ne mai ajuta din moment ce exista legea cu SGR-ul. Adica ce sticla ,ce peturii sa arunci?

  5. Zorba Răspunde

    Ce utilaje de ultima generatie bre ?! 🙂
    Iara la colectare selectiva sa-mi spuneti ronghiurile (textilele) la care categorie se incadreaza din ce ati enumerat acolo?

  6. jean Răspunde

    Se lauda cu utilaje noi, masina care ridica gunoiul din Micro 16 are defect la instalatia electrica de vreo 2 luni, pe dreapta nu arde nici un bec ,seful de coloana nu verifica masinile inainte de a iesi in cursa?

  7. Mihaita Piticu' Răspunde

    Ba da trotuarul de pe Henri Coanda si Botizului cand se mai curata mai Florisal? Tot praful il inghit cand ma duc cu bitza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.