PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Regulament nou pentru terasele din Centrul Vechi: Fără muzică, reclame şi culori stridente

Conducerea Primăriei municipiului Satu Mare a stabilit noi reguli pentru terasele din centrul istoric al orașului. Centrul Vechi al municipiului Satu Mare și-a schimbat fața, iar municipalitatea și patronii de localuri doresc să le ofere sătmărenilor terase ca și în marile orașe din Europa.

Noul regulament de funcționare a teraselor în zona istorică a orașului a fost prezentat marți de conducerea Primăriei patronilor de localuri, hoteluri și spații comerciale din zonă. Documentul impune reguli clare, fiind realizat după modelul regulamentelor din Oradea, Cluj, respectiv din mari orașe europene.

”Reabilitarea Centrului Vechi și realizarea unei zone pietonale în Piața Libertății este un pas obligatoriu pentru dezvoltarea orașului! Am discutat pe marginea noului regulament de funcționare a teraselor din Centrul Vechi al orașului cu proprietarii de localuri. Domeniul HoReCa este important pentru Satu Mare. Suntem mândri de noua imagine a centrului istoric căruia îi vor da viață antreprenorii pasionați din industria ospitalității și clienții lor. Pentru că este important pentru oraș să avem o industrie a ospitalității vie, trebuie să ne asigurăm că toate regulile sunt respectate. Cei mai mulți știu că încrederea consumatorilor, care se bucură de frumusețea orașului, dar și de calitatea serviciilor, este cea care le aduce o bună reputație și prosperitate”, a declarat primarul Kereskényi Gabor.

Noile terase trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– mobilierul teraselor va fi amplasat direct pe pavaj și va fi realizat din materiale rezistente, de calitate, realizat din lemn, metal și eventual materiale textile, nu din material plastic;
– nu se vor dispune împrejmuiri de niciun fel ale teraselor;
– nu se va amplasa pe terase aparatură electrocasnică, răcitoare, cutii frigorifice, dozatoare sau similare acestora. Servirea se va realiza exclusiv din interior;
– umbrelele sau sistemele de umbrire vor fi realizate monocrom, în nuanțe de crem, nestrindente care să nu altereze aspectul și caracterul istoric al zonei;
– sistemele de umbrire nu vor avea însemne publicitare de niciun fel;
– nu se vor utiliza sisteme de sonorizare și nu se va difuza muzică, emisiuni TV, video etc;
– aprovizionarea de orice tip se va realiza pe baza unui orar stabilit și în condițiile impuse prin Hotărâre a Consiliului Local. Ca propunere de interval orar pentru aprovizionare este dimineața de la ora 6:00 la 7:30, respectiv de la 16:00 la 18:00.
– accesul autoturismelor pentru aprovizionare se va realiza limitat, având acces doar mașini care nu depășesc 3.5 t, în zonele prestabilite.