PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmăreanul Daniel David, reales în funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, sătmăreanul Daniel David, a obținut al doilea mandat la conducerea instituției de învățământ superior, în urma alegerilor desfășurate joi, după cum a anunțat UBB după închiderea procesului de votare. El a fost singurul candidat înscris în acest scrutin, informează edupedu.ro.

Potrivit datelor comunicate de UBB, Daniel David a obținut 90,88% (1197) din totalul voturilor exprimate. La scrutin au participat aproape 80% dintre angajații cu drept de vot. Profesorul David este rector din 2020. Dacă primul mandat a fost unul de patru ani, următorul va fi, potrivit noii Legi a învățământului superior, unul de cinci ani.

Daniel David este profesor de științe cognitive clinice (psihologie clinică/psihoterapie), membru al Academiei Române (membru corespondent din anul 2022) și al Academia Europaea. De asemenea, este profesor asociat (“adjunct professor”) la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA, fiind, în același timp și președintele Asociației Psihologilor din România, vicepreședintele Danube Rector’s Conference și membru în Boardul GUILD.

Rectorul UBB a fost inclus în ultimii ani între cei mai citați 2% oameni de știință ai lumii în domeniul de specialitate și trans-domenii, în analize vizând performanța anuală sau în toată cariera.