PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ucrainenii forțează frontieră cu România! Tată și fiu, găsiți în hipotermie, flămânzi și însetați

Ucrainenii forțează frontiera cu România, în încercarea de a scăpa de războiul din țara lor. Salvamontiştii maramureșeni au fost solicitaţi, în această dimineaţă, în zona Vf. Polonica, Bistra, pentru recuperarea a doi ucraineni, tată și fiu, de 52 de ani, respectiv 23 ani, ambii în hipotermie ușoară, flămânzi și însetați.

Aceștia au reușit să treacă frontiera, însă au solicitat ajutor de urgență precizând că nu au provizii și apă, le este frig și se tem să nu fie prinși de grănicerii ucraineni. O echipă a Salvamont Maramureș au urcat pe munte împreună cu echipa Poliției de Frontieră Bistra.

Din cauza stratului gros de zăpadă salvatorii montani au abandonat autospeciala şi au continuat urcarea pe schiuri de tură. Cei doi ucraineni au fost găsiţi în hipotermie ușoară, flămânzi și însetați. Salvamontiștii le-au dus ceai fierbinte, batoane energizante și hrană, folii termice de protecție, apoi au fost coborâţi.

Un caz asemănător a avut loc, joi, 15 februarie, în județul Satu Mare, atunci când salvamontiștii au salvati un ucrainean rătăcit în munți.

Armata ucraineană are nevoie de încă 450 – 500 mii de oameni pe front în războiul cu Rusia, potrivit declarației făcute de președintele Ucrainei la finalul anului 2023. Tinerii ucraineni fug de înrolare, astfel, aceștia încearcă să părăsească țara cu orice preț.

Citește și: