Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Ucrainenii forțează frontieră cu România! Tată și fiu, găsiți în hipotermie, flămânzi și însetați

Ucrainenii forțează frontiera cu România, în încercarea de a scăpa de războiul din țara lor. Salvamontiştii maramureșeni au fost solicitaţi, în această dimineaţă, în zona Vf. Polonica, Bistra, pentru recuperarea a doi ucraineni, tată și fiu, de 52 de ani, respectiv 23 ani, ambii în hipotermie ușoară, flămânzi și însetați.

Aceștia au reușit să treacă frontiera, însă au solicitat ajutor de urgență precizând că nu au provizii și apă, le este frig și se tem să nu fie prinși de grănicerii ucraineni. O echipă a Salvamont Maramureș au urcat pe munte împreună cu echipa Poliției de Frontieră Bistra.

Din cauza stratului gros de zăpadă salvatorii montani au abandonat autospeciala şi au continuat urcarea pe schiuri de tură. Cei doi ucraineni au fost găsiţi în hipotermie ușoară, flămânzi și însetați. Salvamontiștii le-au dus ceai fierbinte, batoane energizante și hrană, folii termice de protecție, apoi au fost coborâţi.

Un caz asemănător a avut loc, joi, 15 februarie, în județul Satu Mare, atunci când salvamontiștii au salvati un ucrainean rătăcit în munți.

Armata ucraineană are nevoie de încă 450 – 500 mii de oameni pe front în războiul cu Rusia, potrivit declarației făcute de președintele Ucrainei la finalul anului 2023. Tinerii ucraineni fug de înrolare, astfel, aceștia încearcă să părăsească țara cu orice preț.

Citește și:

9 comentarii

  1. De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

    Dacă e ceva asiatic care vine la noi să muncească și fuge mai departe de patronii neserioși de la noi atunci este trecere frauduloasă a frontierei și dosar penal. Dacă însă e ucrainean care fuge de războiul la care au și ei partea lor de vină atunci slava și întindem covorul roșu. Îmi explică cineva unde este logica? Sau logica este plecată la Bruxelles în excursie și așteptăm și noi lumina de acolo?

  2. Directia 5 Răspunde

    Totusi, la urma ce se va intampla cu ei ? vor fi trimisi inapoi ? amenda ? azil ?

    • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

      Dacă cer asta li se acordă azil. Dar chiar nu pricep. Adică ei se războiesc și nu noi apoi unii dintre ei care sunt incorporabili fug la noi și noi care îi susținem în conflict îi reținem în perne și puf și le acordăm azil. Mă miră că Zelensky când se întâlnește cu ai noștri nu-i cere înapoi pentru că se știe că stă prost la materia umană. De aia am scris ce am scris prima dată. Că așa încep să-ți vină idei de genul că poate asta se vrea, să țină cât mai mult. Sper să nu fie așa că după pandemie deja e prea mult.

  3. Vasile Răspunde

    Comentariu foarte corect si da de gandit .

  4. kati Răspunde

    Să le dăm azil
    ce creștini am fi dacă noi poporul nu am fi de acord
    Să meargă pe front Zelenski și politicienii nostri să înghețe ei pe front doi ani
    Ajutorul liber și neconditionat ține de politicienii romăni nu de popor

  5. kati Răspunde

    Asiaticii au invadat europa și așteaptă să fie ținuți -mîncare casa chirie etc- și să violeze ucidă pe creștini
    Ei se iubesc numai pe ei -alții sînt sclavii lor deci mai bine s-ar duce acasă toți arabii și să vină ucrainienii deja au murit măcar 500 000 de ucrainieni in război
    Zelenski a spus cine nu se înrolează să întoate Tisa și să-și ia altă cetățenie
    Nu știu de ce nu pleacă toți

    • H&R Răspunde

      @kati
      Nu mai bea alcool pe medicamente! Ai scris prostii.

      • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

        @H&R.E maxim zeamă de varză în capul ei, cu ce crezi că ar trebui să priceapă orice mesaj? E devalizată săraca, amortizată 100% moral, depășită, bună de casat. E o idioată care se așteaptă ca toți să stea drepți și să facă scut în jurul persoanei sale prețioase dar ea nu ar mișca un deget. De fapt ce a deșertat aici ca și comentariu e un text absolut incoerent. De la o adeptă șoșocistă nu te poți aștepta la mai mult. De fapt asta-i maximul la ei. Problema cu aceste specimene-deșeu care se visează importante este că sunt totuși destul de mulți și sunt incredibil de gălăgioși. Iar cum încă nu s-a născut acel prost care să se uite în oglindă și să recunoască starea de fapt nu avem ceilalți nici o șansă. Orice reacție contrară la părerea ei generează alte și alte țipete, răgete, ce vrei. 🤮

  6. Beny Kira Răspunde

    De ce nu vin pe la Halmeu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.