PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma a votat un proiect care va aduce mai mulți bani județului Satu Mare: ,,Ne avantajează puternic”

Deputatul Adrian Cozma anunță că a votat proiectul de lege care prevede ca 80% din banii rezultați din exploatarea apelor minerale naturale carbogazoase sau necarbogazoase, a apelor minerale terapeutice și a apelor termominerale să rămână în județul Satu Mare.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Adrian Cozma:

,,Am votat proiectul care prevede ca 80% din banii rezultați din exploatarea apelor minerale naturale carbogazoase sau necarbogazoase, a apelor minerale terapeutice și a apelor termominerale să rămână în județul nostru, Satu Mare. Din banii obținuți, 35% vor merge la bugetul județului Satu Mare și 45% la bugetele primăriilor. De acum înainte doar 20% vor mai merge la bugetul de stat.

Legea ne avantajează puternic, pentru că o treime din apele termale din țară se află în județul Satu Mare. Prin astfel de legi vom reuși să strângem mai mulți bani la bugetele locale din Bixad, Beltiug, Carei, Satu Mare, Tășnad, Vama, Acâș, Ady Endre, Certeze, Ghenci, Doba, Mădăras, Orașu Nou, Tarna Mare, Valea Vinului, Foieni, Turţ, Negrești-Oaș, pentru a face investițiile așteptate de oameni. Facem ce trebuie pentru județul nostru!”