Ultima actualizare: azi, 18:50

Locale

Adrian Cozma a votat un proiect care va aduce mai mulți bani județului Satu Mare: ,,Ne avantajează puternic”

Deputatul Adrian Cozma anunță că a votat proiectul de lege care prevede ca 80% din banii rezultați din exploatarea apelor minerale naturale carbogazoase sau necarbogazoase, a apelor minerale terapeutice și a apelor termominerale să rămână în județul Satu Mare.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Adrian Cozma:

,,Am votat proiectul care prevede ca 80% din banii rezultați din exploatarea apelor minerale naturale carbogazoase sau necarbogazoase, a apelor minerale terapeutice și a apelor termominerale să rămână în județul nostru, Satu Mare. Din banii obținuți, 35% vor merge la bugetul județului Satu Mare și 45% la bugetele primăriilor. De acum înainte doar 20% vor mai merge la bugetul de stat.

Legea ne avantajează puternic, pentru că o treime din apele termale din țară se află în județul Satu Mare. Prin astfel de legi vom reuși să strângem mai mulți bani la bugetele locale din Bixad, Beltiug, Carei, Satu Mare, Tășnad, Vama, Acâș, Ady Endre, Certeze, Ghenci, Doba, Mădăras, Orașu Nou, Tarna Mare, Valea Vinului, Foieni, Turţ, Negrești-Oaș, pentru a face investițiile așteptate de oameni. Facem ce trebuie pentru județul nostru!”

14 comentarii

  1. Opincarul Răspunde

    Cozma este singurul om politic din județ credibil, cu prezență de spirit, cu un discurs coerent, mobilizator și elevat. Pe deasupra, nu e vândut clicii ungurești de la conducerea județului. Nu o fi el perfect, dar este cu siguranță cel mai bun. Nicu nu ai, dealtfel, cu cine să îl compari. Roca e un bâlbâit, Govor chiar mai rău,cu dosare penale, un vai de el, Bud e deștept dar pare să sugă de la orice tâță care are lapte. Dacă se aliază cu UDMR, PSD-ul va trăda electoratul romanesc iar Govor va fi răsturnat și executat chiar de cei care sunt acum, de bine de rău, in conducerea PSD.

    • @Opincarul Răspunde

      Esti postac? Macar esti platit ca sa debitezi prostii?
      Nu conteaza daca se balbaie Roca daca face ceva si nu bate mereu din gura ca…. Adisor.
      Dosare penale pot sa fie pentru ca dusmani exista multi, asa se zice ca hotii sunt la puscarie, deci ……. cat timp e liber, Govor nu e hotz, ba din contra a fost reales… deci e lucru mare!
      Esti de toata jalea ca nu ai gasit un motiv la Bud…. cica “pare” deci nici tu nu esti sigur ca doar “pare”…
      Hai cu ceva mai inteligent, fi credibil, cu prezenta de spirit, cu un discurs coerent , mobilizator si elevat ca si Aditzo “perfectul”

  2. un cunoscator Răspunde

    Acum mai rămâne ca acele surse să fie exploatate organizat ca să poate fi fiscalizate, contabilizate și încasate. Că deocamdată la Bixad apa curge în veselie și ia cine poate iar de plătit nici vorbă, la Beltiug apa termală idem și lista continuă: Ady Endre, Ghenci, Doba, Mădăras, Orașu Nou, Tarna Mare, Valea Vinului, Foieni. Adică de la cine să încasezi dacă nimeni nu exploatează în mod organizat sursa? Nu știu care este situația concretă de la Satu Mare că acolo cu clinciul cu Beny Alex situația este tulbure. Și înainte era problemă cu plătitul redevenței deci e o poveste veche acolo. Așa că nu e chiar așa cum spune domnul deputat dar ca idee e bună. Problema este că știu că unii nu se rupeau nici până acum să achite sumele către SNAM sau ANRM așa că rămâne să vedem. Singurele despre care știu că sunt reglementate cumva este Satu Mare, Carei, Tășnad, Acâș, Certeze. La restul imaginea generală este ca apa care curge în veselie lângă drum către Rătești și ia cine dorește. Dar măcar este amenajat cât de cât. Aici, la Bixad și la Orașu Nou. În rest este ca și la Dindești. oamenii merg și spală covoarele în apa termală sau își jumulesc păsările tăiate cu apa aproape fierbinte. Curată imagine de secol 18. De la cine să ceri bani???? Culmea este că la Ady Endre rezerva permite construirea unei centrale geotermale doar că infrastructura locală este complet la pământ. Dacă am trăi în Islanda ăia deja de mult făceau ce știu cel mai bine. Noi ne plângem și așteptăm ca alții să ne scoată din kkt.

  3. Sâcă Răspunde

    Este o lege aruncată in parlament , de cineva ,probabil cu idei foarte bune , inițiatorul merită respect , iar ceilalți 100/100 au votat PENTRU ,printre care și deputatul nostru..
    Eu sincer nu văd un act de bravură al deputatului nostru …*să ridici mâna …din contră.. Dar să fim realiști , dintre reprezentanții județului nostru el este cel mai activ, chiar dacă de multe ori …fără efect…

    • un constructor Răspunde

      @Sâcă, aici problema este că la multe din cazurile din județ (le-am enumerat mai sus) nu ai de la cine să ceri banii ăia pentru că nu este exploatat organizat. Dar în ochii oamenilor simpli dă bine că vai ce a făcut. De fapt banii ăia mare parte inexistenți migrează dintr-un buzunar al statului în altul – adică în loc de ANRM apare ca beneficiar primăria sau CJ. Atâta se întâmplă. Dar și asta numai în cazul în care acei bani se și încasează. Că dacă nu se încasează atunci doar purtăm discuții sterile despre pielea ursului din pădure.

  4. Danciu Ioan Viorel Răspunde

    Adrian nici tu nu crezi cea ce spui .

  5. Marius Buga Răspunde

    Domnul deputat ar trebui sa-i ceară colegului de partid Samuel Țânțaș să predea ștrandul din Satu Mare înapoi orașului, adică Primăriei. Așa ar dovedi că îi pasă de sătmăreni. Că până acum a blocat acest demers, iar ștrandul e praf! Rușine Țânțaș!

    • 😵🤮😮😢 Răspunde

      După mine este pură rea credință. Numai tot mă gândesc cum se poate ca mai marele șef peste liberali de ce nu poate îndupleca colegul său de partid. Mai ales că ștrandul era în chiria și nu e proprietatea lor. Adică primăria nu este lăsată să-și ia înapoi în gestiune propriul bun imobil. Numai mie se pare absurdă situația? Și problema este că fostul chiriaș este în procedură de insolvență sau faliment așa că dacă mai continuă așa se va bloca de tot și cine știe cu ce idei va veni executorul la o adică. 🤔 Una este dreptul de proprietate și altceva este eventuala pretenția de despăgubire financiară pe care justiția trebuie să o stabilească.

  6. Beny Kira Răspunde

    Sami va preda ștrandul dacă votați PNL!

  7. Pistike Răspunde

    O vorbă veche din armată: “Odă deputatului supozitor! O dă-l în poola noastră!”
    N-a; vota pentru el nici s[ fie singurul candidat! Un papagal nefolositor!

    • Vasy Răspunde

      Ioi te Pistike da ai zis tare urat ca-i un papagal, amu cand vad un papagal imi imaginez pe Aditza, no vezi ce ai facut?

  8. c-block Răspunde

    Nefolositor, pentru comunitate zic. Că ridică la comandă mâna la vot cum se dictează aia e fix altceva. Spuneți în acești 4 ani una bucată inițiativă de-a sa proprie. Eventual căratul pizzei la Petea. Dar acum nici atâta când vede că-s prea mulți. Așa că …. Cu el sau fără, nu văd diferența. Tot așa și cei doi adormiți de la USR, deputatul-fâs #eu-sunt-radu-panait și doar atât și senatorul care plivește căpșunii când pomenești că e de rost de ceva fructe de cules. Este absolut jenant. În toată treaba cel mai bine e că Cristescu a fost pus pe tușă, nu mai face gălăgie și ăla. Noroc cu parlamentarii maghiari din județ, din greșeală mai fac și ei ceva util (drept rar) că restul nu știu ce au făcut 4 ani în afară de dormit în fotolii comode la are condiționat. Totuși de ce să vă mai votăm, bro????? Asta zic despre absolut toți.

  9. Vasy Răspunde

    Adica pe intelesul nostru. Aditza drago a votat un proiect. Adica … e un vot in plus, dar la fel nu era nimic daca era CONTRA si atunci venea cu argumentul ca nu ii convine 20% sa mearga la bugetul de stat ci 19 sau 18. sau de ce nu 19.5%
    No veizi? Multa zarva pentru nimic – tipic PNL.
    Amu’ ii asa cum ii, sanatate si bahtalo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.