PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Directoarea școlii care a ascuns violul din Capitală are avere la Satu Mare

Directoarea Școlii „Nicolae Titulescu” din București, acolo unde un elev ar fi fost violat de două ori, a demisionat din funcție după ce mai mulți părinți au protestat în fața școlii. Femeia are o avere impresionantă și deține proprietăți inclusiv în Satu Mare.

Iudita Popteanu deține o vilă de 300 de metri pătrați în București, 27 de hectare de teren agricol în județele Satu Mare și Cluj, dar și un bolid de lux. Ea a încasat lunar peste 6.600 de lei, dar și o arendă de 6.400 de lei pentru terenurile agricole în anul 2022, potrivit declarației de avere.

Directoarea demisionară este acuzată public de faptul că nu a intervenit pentru a rezolva situația unui elev de 10 ani, care în 2022 s-a plâns părinților că a fost violat în toaleta unității. Ulterior, în decembrie 2023, minorul a reclamat din nou că a fost supus unei agresiuni sexuale. Ea a declarat că școala a respectat toate procedurile în vigoare, că în cadrul unității s-a organizat o anchetă internă și că a colaborat cu anchetatorii.

Ligia Deca, ministrul Educației, a arătat că a trimis Corpul de Control la Școala ”Nicolae Titulescu” și că dacă se va constata că a fost încălcată procedura de prevenire a violenței în școli, ”responsabilii vor suporta toate rigorile legii”.

Iudita Popteanu este profesoară de matematică și a condus Școala “Nicolae Titulescu” din anul 2008. Aceasta locuiește într-o vilă de 300 mp din București, al cărei unic proprietar este din 2001.