Ultima actualizare: azi, 08:39

Locale

Directoarea școlii care a ascuns violul din Capitală are avere la Satu Mare

Directoarea Școlii „Nicolae Titulescu” din București, acolo unde un elev ar fi fost violat de două ori, a demisionat din funcție după ce mai mulți părinți au protestat în fața școlii. Femeia are o avere impresionantă și deține proprietăți inclusiv în Satu Mare.

Iudita Popteanu deține o vilă de 300 de metri pătrați în București, 27 de hectare de teren agricol în județele Satu Mare și Cluj, dar și un bolid de lux. Ea a încasat lunar peste 6.600 de lei, dar și o arendă de 6.400 de lei pentru terenurile agricole în anul 2022, potrivit declarației de avere.

Directoarea demisionară este acuzată public de faptul că nu a intervenit pentru a rezolva situația unui elev de 10 ani, care în 2022 s-a plâns părinților că a fost violat în toaleta unității. Ulterior, în decembrie 2023, minorul a reclamat din nou că a fost supus unei agresiuni sexuale. Ea a declarat că școala a respectat toate procedurile în vigoare, că în cadrul unității s-a organizat o anchetă internă și că a colaborat cu anchetatorii.

Ligia Deca, ministrul Educației, a arătat că a trimis Corpul de Control la Școala ”Nicolae Titulescu” și că dacă se va constata că a fost încălcată procedura de prevenire a violenței în școli, ”responsabilii vor suporta toate rigorile legii”.

Iudita Popteanu este profesoară de matematică și a condus Școala “Nicolae Titulescu” din anul 2008. Aceasta locuiește într-o vilă de 300 mp din București, al cărei unic proprietar este din 2001.

4 comentarii

  1. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Uitați-vă bine că asta este imaginea reală a învățământului din țară. Cu atât mai mult este trist că este o școală privată. La directoarea asta trebuie făcut dosar penal pentru favorizarea infractorului și tăinuire. Totuși este profesoară, directoare care este tocmai pusă să împiedice astfel de lucruri și nu invers ca să mai și facă paravan!!! Nu?🤮 PS. Așa persoană nu are ce căuta în învățământ, este pericol public la adresa copiilor mici.

  2. Irimuș Răspunde

    Așa sunt majoritatea directorilor din Satu Mare, pantați politic in functii de Adrian Cozma

  3. 123456789 Răspunde

    Cand politica si bani dicteaza : e grav.

  4. vadimT Răspunde

    saracii profesori, nu s-a castigat bine. nici presedintele nu castiga bani multi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.