PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. De ce a fost închis magazinul LIDL de pe Rodnei. Imaginile publicate de Protecția Consumatorilor

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au publicat, miercuri, imaginile surprinse în supermarketul LIDL de pe strada Rodnei din municipiul Satu Mare în urma cărora magazinul a fost închis temporar. Magazinul a fost închis la începutul acestei săptămâni, însă a fost deja redeschis după remedierea problemelor. 

Ce spun reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor:

Pe data de 12.03.2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Lidl Discount SRL (str. Rodnei) Satu Mare. Verificările s-au efectuat urmare a unei reclamații înregistrate de la un consumator, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

Ținând cont de neregulile constatate la Lidl Discount SRL, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

În urma acțiunii, comisarii CJPC Satu Mare au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

Operatorul economic a solicitat ridicarea măsurii OT a activității în data de 13.03.2024, comisarii CJPC Satu Mare au constatat faptul că măsurile  au fost îndeplinite în totalitate fapt pentru care măsura OT a fost ridicată.

Comisarii CJPC Satu Mare vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare. Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate  în timpul  controlului inițial, cât și după remedierea deficiențelor.

IMAGINI DUPĂ REDESCHIDEREA SUPERMARKETULUI: