Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

FOTO/VIDEO. De ce a fost închis magazinul LIDL de pe Rodnei. Imaginile publicate de Protecția Consumatorilor

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au publicat, miercuri, imaginile surprinse în supermarketul LIDL de pe strada Rodnei din municipiul Satu Mare în urma cărora magazinul a fost închis temporar. Magazinul a fost închis la începutul acestei săptămâni, însă a fost deja redeschis după remedierea problemelor. 

Ce spun reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor:

Pe data de 12.03.2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Lidl Discount SRL (str. Rodnei) Satu Mare. Verificările s-au efectuat urmare a unei reclamații înregistrate de la un consumator, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

Ținând cont de neregulile constatate la Lidl Discount SRL, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

  • 3 amenzi contravenționale, în cuantum de 32.000 lei;
  • oprirea definitivă de la comercializare a fructelor și legumelor neconforme;
  • oprirea temporară a activității, până la remedierea deficiențelor.

În urma acțiunii, comisarii CJPC Satu Mare au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • folosirea unor vitrine frigorifice și camere frig neigienizate, cu praf în exces și corpuri străine;
  • paviment și rafturi neigienizate;
  • produsele pe baza de lapte cu adaos de alte grăsimi, altele decât cele lactate se comercializau împreuna cu produsele lactate autentice fără a fi delimitate pe rafturi;
  • la raionul de fructe au fost identificate fructe depreciate;
  • nerespectarea temperaturii de păstrare la congelatorul cu produse din peste.

Operatorul economic a solicitat ridicarea măsurii OT a activității în data de 13.03.2024, comisarii CJPC Satu Mare au constatat faptul că măsurile  au fost îndeplinite în totalitate fapt pentru care măsura OT a fost ridicată.

Comisarii CJPC Satu Mare vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare. Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate  în timpul  controlului inițial, cât și după remedierea deficiențelor.

IMAGINI DUPĂ REDESCHIDEREA SUPERMARKETULUI:


14 comentarii

  1. Mai scriu odata Răspunde

    Deci se tarasc pe jos de disperare sa gaseasca ceva plauzibil

    • Kuka Răspunde

      Deci, foarte bine fac!
      Unde sunt mizerii pe jos, sunt și urme de produse alimentare, deci vor veni insectele și șoarecii la mâncat! După ce se obișnuiesc cu locul și epuizează hrana de pe jos, vor urca și pe marfa de pe rafturi!

      De notat, deși porcarsm nu a preluat știrea, că și magazinul Santec de pe aleea Universului a fost închis! Imaginile de acolo sunt de-a dreptul horror, față de Lidl!

  2. Dinu Răspunde

    Deci, se mai trezesc unii plini de inteligență, frustrați în propria revoltă, că auzi, s au *târât pe jos*, să găsească motive!!
    Apoi măi nene, dacă ți place jegul și regreți faptul că o instituție abilitată te a salvat de la pântecareală, apoi ori ești de al *casei*, ori stai rău cu igiena în general!
    Măi bine te igienizări în loc să scrii!!

    • @Dinu, @Kuka Răspunde

      Calmeaza-te fraiere! Nu este bucatarie, asa ca nu dramatiza, nu ma apara ei de nimic ca am ochi si nas si stiu sa ma apar de jeg, puteau sa faca asta peste noapte pana dimineata. Si ei isi fac acolo cumparaturile asa ca “fuck off” cum zice romanul. De baronii locali nu se ating. Se pare ca pe magazinele mari le doare undeva ca platesc amenzile ca doar castiga berechet. Cica “ma apara” pi sa ma apere de furnizorii de utilitati care bag pierderile la plata consumatorului de exemplu Apaserv. Sau ateliere auto care fraieresc cum vor ei cluentul s.a.m.d..

      • Kuka Răspunde

        Fraiere, citește ce am scris la postul anterior, tocmai spuneam că și la Santec au făcut control și i-au închis temporar!

  3. S Răspunde

    Stimati redactori Portal SM, imaginile cel putin dupa “imagini dupa redeschidere” NU SUNT facute la Lidl Str. Rodnei, pur si simplu nu exista asemenea vitrine. De ce ne induceti in eroare ( sunt doar un umil cumparator)

  4. Kuka Răspunde

    Cum să nu fie?!? Sunt din stânga-spate (cum intrii în magazin), de la lactate și produse congelate!

  5. Hai bai Răspunde

    Sa vaiau in stanga magazinul , prea multi lauda acest retailer de cacat ! Saptamanal suntem anuntati ca se retrag produse care pun sanatatea in pericol .. eu le-as trimite inapoi in germania cu tot cu fundatie !

    • Jeni Răspunde

      @Hai bai. Auzi mai fraiere! Tu dute la cumparaturi la Unicarm! Acoloi de tine ! Cica ,au igienizat !

      • Hai bai Răspunde

        Jeni , bate-ti coasa! Si mananca tu marfa de lidl dedicata Romaniei ! Du-te in Vest sa vezi daca gasesti cacaturi ca la noi ! Mananc de unde vrea muschiu’ meu !

  6. ghuru Răspunde

    inspectorii sa mearga dinla.magazindle SANTEC sa vedeti acolo ce surprize sunt, fruvre stricate la preturi exagerate, mizerie, carne tinuta ib conditii improprii, sau inspectorii inchid ochii ca le da patronul spaga?

  7. Lili Răspunde

    Cum vine asta?
    La unii controlați li se scrie numele firmei iar la altii nu?
    Ce protecție a consumatorului realizează dacă “consumatorul” nu știe exact unde au fost idebtuficate pribleme și care anume?
    Se pare că devine o practică, inclusiv a celor mari de pe piață, să împingă la maxim permisivitatea privind condițiile de depizitare, păsteare și vânzare că dacă vibe OPC-ul cine știe la câți ani, le dă o amendă care pentru ei este modică dar consumatorul nu știu cât de protejat se simte. Unii vând cu nesimțire, alții mai aplică câteva amenzi cu remedieri pe ici, pe colo și consumatorul rămâne tot fraierul de serviciu.

  8. Lili Răspunde

    Cum vine asta?
    La unii controlați li se scrie numele firmei iar la altii nu?
    Ce protecție a consumatorului realizează dacă “consumatorul” nu știe exact unde au fost identificate probleme și care anume?
    Se pare că devine o practică, inclusiv a celor mari de pe piață, să împingă la maxim permisivitatea privind condițiile de depozitare, păstrare și vânzare că dacă vine OPC-ul cine știe la câți ani, le dă o amendă care pentru ei este modică dar consumatorul nu știu cât de protejat se simte. Unii vând cu nesimțire, alții mai aplică câteva amenzi cu remedieri pe ici, pe colo și consumatorul rămâne tot fraierul de serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.