PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Măsuri pentru Sărbătorile Pascale Catolice, în județul Satu Mare. Recomandările pompierilor

În acest sfârșit de săptămână, credincioșii catolici vor sărbători Sfintele Paști, prilej cu care pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare vor monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate, pentru optimizarea acțiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor.

Pompierii militari sătmăreni sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor aflate în dificultate, la unitățile spitalicești.

Pe linie preventivă, în această perioadă, inspectorii de prevenire au desfășurat activități de îndrumare și control, pe linia respectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la lăcașuri de cult. Pe timpul acestora, principalele aspecte urmărite de către inspectorii de prevenire au constat în verificarea și dotarea cu mijloace de apărare împotriva incendiilor, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor pompierii vă recomandă următoarele reguli elementare: