PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Şoferul unui BMW dus de poliţie în faţa detectorului de minciuni. Ce poveste a inventat

Un șofer din Satu Mare urmează să fie judecat după ce s-a urcat beat la volan, iar apoi i-a mințit pe polițiști, încercând să arunce vina pe prietena lui.

Potrivit informațiilor PortalSM, incidentul a avut loc la începutul acestui an, pe bulevardul Sănătății din municipiu, atunci când un bărbat aflat la volanul unui BMW a fost oprit de polițiști în timp ce se apropia de un sens giratoriu. Potrivit informațiilor PortalSM, polițiștii i-au făcut semn de oprire șoferului, care s-a oprit la aproximativ 10 metri distanță de locul semnalului. În acel moment, în mașină se aflau șoferul, un bărbat și o femeie, iubita șoferului.

La testarea șoferului cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, confirmându-se astfel presupunerile inițiale ale polițiștilor. Ulterior, pasagera a fost întrebată dacă deține permis de conducere și de ce nu a condus ea, iar femeia le-a spus polițiștilor că a consumat alcool, motiv pentru care nu a riscat să urce la volan.

Cu toate acestea, șoferul le-a prezentat polițiștilor o poveste cu totul diferită în încercarea de a-și acoperi fapta. Bărbatul le-a declarat că, inițial, prietena sa ar fi condus autoturismul și că au făcut schimb de locuri în momentul în care au observat echipajul poliției. În plus, acesta a spus că a consumat doar aproximativ două pahare de vin până la ora 02:00 dimineața.

În timpul reaudierii, șoferul a spus că a schimbat locurile pentru a-și proteja prietena și pentru a evita problemele cu poliția. Credea că va avea o concentrație sub limita legal admisă și că risca doar suspendarea permisului de conducere.

Odată ajuns în fața detectorului de minciuni, șoferul a continuat să susțină varianta sa, însă testul poligraf a arătat că acesta a mințit la mai multe întrebări legate de momentul incidentului și schimbarea locurilor, rezultatul testului arătând că, de fapt, bărbatul a condus pe tot traseul.

Acum, individul urmează să fie judecat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.