Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

Şoferul unui BMW dus de poliţie în faţa detectorului de minciuni. Ce poveste a inventat

Un șofer din Satu Mare urmează să fie judecat după ce s-a urcat beat la volan, iar apoi i-a mințit pe polițiști, încercând să arunce vina pe prietena lui.

Potrivit informațiilor PortalSM, incidentul a avut loc la începutul acestui an, pe bulevardul Sănătății din municipiu, atunci când un bărbat aflat la volanul unui BMW a fost oprit de polițiști în timp ce se apropia de un sens giratoriu. Potrivit informațiilor PortalSM, polițiștii i-au făcut semn de oprire șoferului, care s-a oprit la aproximativ 10 metri distanță de locul semnalului. În acel moment, în mașină se aflau șoferul, un bărbat și o femeie, iubita șoferului.

La testarea șoferului cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, confirmându-se astfel presupunerile inițiale ale polițiștilor. Ulterior, pasagera a fost întrebată dacă deține permis de conducere și de ce nu a condus ea, iar femeia le-a spus polițiștilor că a consumat alcool, motiv pentru care nu a riscat să urce la volan.

Cu toate acestea, șoferul le-a prezentat polițiștilor o poveste cu totul diferită în încercarea de a-și acoperi fapta. Bărbatul le-a declarat că, inițial, prietena sa ar fi condus autoturismul și că au făcut schimb de locuri în momentul în care au observat echipajul poliției. În plus, acesta a spus că a consumat doar aproximativ două pahare de vin până la ora 02:00 dimineața.

În timpul reaudierii, șoferul a spus că a schimbat locurile pentru a-și proteja prietena și pentru a evita problemele cu poliția. Credea că va avea o concentrație sub limita legal admisă și că risca doar suspendarea permisului de conducere.

Odată ajuns în fața detectorului de minciuni, șoferul a continuat să susțină varianta sa, însă testul poligraf a arătat că acesta a mințit la mai multe întrebări legate de momentul incidentului și schimbarea locurilor, rezultatul testului arătând că, de fapt, bărbatul a condus pe tot traseul.

Acum, individul urmează să fie judecat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

5 comentarii

  1. zz Răspunde

    Folosirea unui poligraf într-o infracțiune evidentă echivalează cu complicitate.

  2. Vasy Răspunde

    De cand magaria de poligraf conteaza ce indica? E o tampenie!

  3. Bei un D Răspunde

    Deci conduci un BMW iesi in evidenta, daca erai cu un autoturism e alta poveste :-))).

  4. Buca Răspunde

    În orice jurisdicție din lume, testul poligraf este acceptat ca probă în dosar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.