PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A băut bere și whisky, apoi a ajuns cu BMW-ul în șanț. A dat vina pe drum și pe lumini

A băut bere și whisky, apoi a ajuns cu BMW-ul în șanț. Bărbatul le-a spus polițiștilor că a pierdut controlul volanului din cauza drumului care era în reabilitare, dar și din cauza farurile puternice ale unui autoturism care circula din sens opus. El și-a aflat pedeapsa în această săptămână.

Potrivit informațiilor PortalSM, la data de 17.03.2022, în jurul orei 23:35, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe raza localității Orașu Nou, în zona pădurii Mujdeni.

Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat a condus pe DN19, în zona Mujdeni, autoturismul marca BMW, iar pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, în curbă cu viraj la dreapta, a părăsit partea carosabilă intrând în șanțul din partea stângă, revenind pe partea carosabilă, rezultând avarierea autoturismului. În evenimentul rutier nu a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și nici a altor persoane. Întrucât acesta emana o puternică halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, având o concentrație de 0,79 mg/ I alcool pur în aerul expirat.

Fiind audiat, bărbatul a declarat faptul că anterior evenimentului rutier în care a fost implicat, în cursul zilei de 17.03.2022, a consumat șase beri și 150 ml de whisky. A urcat la volanul autoturismului marca BMW știind că se află sub influența băuturilor alcoolice, intenționând să se deplaseze către locuința de domiciliu după programul de muncă. Din cauza lucrărilor de reabilitare a drumului național, în zona denumită popular Mujdeni, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul autoturismului și a părăsit partea carosabilă intrând în șanțul din partea stângă. El a mai menționat că ar fi fost orbit de luminile unui autovehicul ce circula pe sens opus. A recunoscut și a arătat că regreta fapta comisă.

Bărbatul a fost condamnat, în această săptămână, la 8 luni de închisoare cu suspendare ,,pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.