PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A omorât un câine și a crezut că va scăpa. Judecătorii l-au condamnat cu executare!

Un bărbat dintr-o comună din Mureș a fost condamnat la închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, după ce a omorât un câine pe un câmp, informează Digi24.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat cercetări la data de 3 martie 2023, după ce au fost sesizați cu privire la uciderea unui exemplar canin, rasa metis de Labrador.

Urmare a activităților specifice, de urmărire penală efectuate, polițiștii au identificat persoana, și anume un bărbat de 38 de ani, din comună Pănet, stabilind că, la data de 22 februarie 2023, acesta a dus animalul pe un teren viran din extravilanul localității Berghia, unde l-ar fi lovit de mai multe ori cu un obiect contondent, provocându-i leziuni incompatibile cu viața.

Bărbatul a fost condamnat definitiv la 1 an și 9 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție.

„La data de 25 aprilie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Band au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Târgu Mureș, pe numele unui bărbat de 38 de ani, din comuna Pănet. Cel în cauză are de executat o pedeapsă de 1 an și 9 luni închisoare, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 205/ 2004 privind protecția animalelor”, a informat vineri Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș.