PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ciolacu: Am eliminat păcănelele în 90% din localitățile din România

Plenul Camerei Deputaților a votat, marți, 9 aprilie, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind jocurile de noroc. Concret, acestea au fost scoase la periferii numai din localitățile sub 15.000 de locuitori. ,,Am eliminat păcănelele în 90% din localitățile din România”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Coaliția PSD-PNL a depus un amendament care se referă doar la sălile de jocuri de noroc din localitățile care au mai puțin de 15.000 de locuitori. Conform legii, „spațiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori”. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus.

„Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat. Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România. Protejarea oamenilor trebuie să fie prioritatea, nu niște bani în plus aduși la buget obținuți pe suferința oamenilor.

Am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localitățile sub 15 mii de locuitori și vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control. Nu mi-e frică de nimeni și voi merge până la capăt!”, a transmis Marcel Ciolacu.