Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

Ciolacu: Am eliminat păcănelele în 90% din localitățile din România

Plenul Camerei Deputaților a votat, marți, 9 aprilie, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind jocurile de noroc. Concret, acestea au fost scoase la periferii numai din localitățile sub 15.000 de locuitori. ,,Am eliminat păcănelele în 90% din localitățile din România”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Coaliția PSD-PNL a depus un amendament care se referă doar la sălile de jocuri de noroc din localitățile care au mai puțin de 15.000 de locuitori. Conform legii, „spațiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori”. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus.

„Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat. Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România. Protejarea oamenilor trebuie să fie prioritatea, nu niște bani în plus aduși la buget obținuți pe suferința oamenilor.

Am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localitățile sub 15 mii de locuitori și vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control. Nu mi-e frică de nimeni și voi merge până la capăt!”, a transmis Marcel Ciolacu.

11 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Deci… în orașe cu peste 15k locuitori e OK. Asta-i prost de bubuie. Ca și Schengenul aerian și maritim. Fix o pul@.

  2. Vasy Răspunde

    Dic hei, amu eu daca vreau sa joc, nu mai pot numai la oras? Dic ala okos tojas.

  3. Pop Răspunde

    Asta e doar praf in ochi,de dragul alegerilor. In Micro 17 pe lângă scoala sunt plin de păcănele,la mai puțin de 100 de metri. Și atunci cum sa nu devina copilul dependent de păcănele. Eu nu știu cum locuitorii din acea zona,părinți nu au nimic de spus?? Eu a-și fi revoltat sa vad cum copilul meu iese din școală și da direct de păcănele,dar daca romanezi sunt dezinteresați și prostălăi să-și merite plozii

  4. MINCIONOS Răspunde

    Cum drac spune covrigul de Buzău ca a eliminat păcănelele când ele sunt bine mersi tot acolo.Mincinos ordinar premier al țării. Nu ți-e rușine vierme. Nici nu mă mir că GOVOR e de-al vostru

  5. Mooie psd & pnl & aur Răspunde

    La mică distanță de școli găsim cel puțin un birt și o sală de păcănele, în schimb, puține școli au teren de sport și cantină!
    Votați psdnl!

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      …. sau cabinet medical. Înseamnă că elevii au nevoie de astea? 😮😮😮🤯🤯🤯😢😢😢 Și apoi ne mirăm când devin adulți fac prostii? Normal dacă numai cu astea sunt învățați! Școala a clacat iar părinții nu au timp. Rețeta dezastrului total. 😲😢🤮

  6. Blackjack Răspunde

    In orase ‘mari’ cum e Satmarul nu au fost eliminate. S-au eliminat la sate/comune ca aparent acolo era problema majora. Acum vor migra toate pacanele de la sat la oras, impreuna cu jucatorii unde va fi boom. Inca o treaba bine facuta si cu sens.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Adică ca de obicei gândit cu fundul. În piața Soarelui de exemplu sunt 5 plus păcănelele de la lotoprono. Cândva erau consignații, apoi săli bingo acum asta este trendul. Măcar de ar dispărea din zona școlilor. Astea și bombele de baruri. Nu înțeleg cum de pot fi tolerate în proximitatea școlilor. Vezi cazul bombelor de păcănele de pe Cuza Vodă și la doi pași sunt școli, chiar de prestigiu. Dar asta conform normelor noi este în regulă. 🤮

  7. MUE Răspunde

    N-ai eliminat absolut nimic, cacatule. Le-ai mutat doar. Crapati-as capul cu toporul.

  8. Gogu Răspunde

    Pe un om cu capu pe umeri nu-l intereseaza alcoolul, drogurile sau pacanelele, poate sa fie la tot pasu’ dar un om din asta nu e bun la vot pentru ca acolo trebuie oameni cat mai multi si cat mai usor de prostit. EDUCATIA e solutia la multe probleme. Inchisul de pacanele e ca praful pe care il bagi sub covor, nu rezolvi nimic omul tot prost ramane, e ca si cum ai inchide crasmele, ai interzice tzigarile … un asftel de om nu pierde banii la pacanele dar in schimb se baga la alcool, ce ai rezolvat?

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Dar dar nici aia nu ține că sunt din astea în proximitatea școlilor și din câte se pare vor și rămâne. Oamul educat e un lucru dar nu te aștepta la reacție educată din partea tineretului care încearcă orice prostie, noutate. Măcar să nu le fie expusă posibilitatea așa vizibil. Sau ideea este că adicția trebuie cultivată?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.