PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. De ce nu era în cătușe criminalul evadat Zsombor. Se îndrepta spre Satu Mare

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a făcut declarații, miercuri, despre cazul deținutului evadat care a fost prins la Oradea, informează Digi24. Despescu a explicat de ce Meszaros Zsombor nu era în cătușe și a declarat că se va stabili dacă voia să se răzbune pe martori.

Bogdan Despescu a spus că nu sunt informații momentan că acesta a fost ajutat să ajungă la Oradea, dar a subliniat că ancheta va stabili toate aceste detalii. Întrebat dacă evadatul plănuia să plece din țară, Despescu a răspuns: ,,Nu avem un rezultat despre intenție. Vedem cu toții că s-a îndreptat spre zona de domiciliu”.

De asemenea, Despescu a subliniat că se va stabili dacă el voia să se răzbune pe localnicii care au depus mărturie contra lui după crima pentru care a fost condamnat. Întrebat de ce criminalul nu era încătușat, el a răspuns că “pot fi cazuri când o persoană condusă la o anumită locație nu e încătușată, unele din motive medicale”.

Despre misiunea poliției în urma căreia Zsombor a fost prins, Despescu a precizat că “există un plan care se pune în aplicare în cazul unei evadări și că acest plan se aplică în etape”: “În acest caz, etapa primară a fost la București, ulterior în etape se alertează efectivele, se acționează în inele, sunt coordonări pe trasee în funcție de informații. Una dintre informații ne-a direcționat spre Prahova și de acolo am continuat. La un moment dat toată țara a fost alertată, un număr important de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră au fost în alertă”.

Despescu i-a transmis public mulțumiri persoanei care l-a recunoscut pe criminal și a sunat la 112, apel care a dus la prinderea acestuia.


CITEȘTE ȘI: