Cele mai bune sortimente din concursul de țuică Blisseva Partium Spirit Award au fost premiate la o gală de profil.
La sfârșitul lunii februarie, la Săcuieni au fost jurizate peste 700 de mostre de pălincă, iar pe 20 aprilie, la Carei, la Castelul Károlyi, au fost premiate cele mai bune produse din competiție. La eveniment, organizat de Asociatia pentru Dezvoltare Rurala Satu Mare și Asociației Cultura Pălincii din Valea Ierului, au fost premiate, printre altele, cea mai bună pălincă produsă în gospodării și cea mai bună distilerie comercială de pălincă.
Deputatul Lóránd Magyar, coordonator al asociatiei din Satu Mare, a declarat că fermierii pot primi o evaluare exactă privind calitatea produselor și li se oferă o oportunitate de dezvoltare! Pentru că pe lângă produsele străine de calitate scăzută, pe rafturile magazinelor mai există și un loc pentru pălinca autohtonă de calitate!
Balázs Mészáros, șeful Direcției de Cooperare Bazinul Carpatic al Ministerului Agriculturii din Ungaria, le-a mulțumit conducătorilor celor două organizații pentru munca depusă pentru organizarea a două prestigioase concursuri de pălincă în decurs de puțin peste un an.
Din cele 703 de probe evaluate, 53 erau defecte, iar 136 aveau defecte minore. Cu toate acestea, 176 au câștigat medalii de bronz, 195 de argint, iar juriul a premiat 143 de probe cu medalii de aur.
Cea mai bună pălincă produsă în gospodării a fost pălinca de prune a lui Zoltán Krajnyák, iar cea mai bună pălincă produsă în distilierii a fost desemnată Palinca Jamy. Cel mai bun producător de pălincă a fost desemnat Madoniczki István.