Ultima actualizare: azi, 18:54

Locale

FOTO. De la prune la aur! Au fost desemnați câștigătorii Blisseva Partium Spirit Award

Cele mai bune sortimente din concursul de țuică Blisseva Partium Spirit Award au fost premiate la o gală de profil.

La sfârșitul lunii februarie, la Săcuieni au fost jurizate peste 700 de mostre de pălincă, iar pe 20 aprilie, la Carei, la Castelul Károlyi, au fost premiate cele mai bune produse din competiție. La eveniment, organizat de Asociatia pentru Dezvoltare Rurala Satu Mare și Asociației Cultura Pălincii din Valea Ierului, au fost premiate, printre altele, cea mai bună pălincă produsă în gospodării și cea mai bună distilerie comercială de pălincă.

Deputatul Lóránd Magyar, coordonator al asociatiei din Satu Mare, a declarat că fermierii pot primi o evaluare exactă privind calitatea produselor și li se oferă o oportunitate de dezvoltare! Pentru că pe lângă produsele străine de calitate scăzută, pe rafturile magazinelor mai există și un loc pentru pălinca autohtonă de calitate!

Balázs Mészáros, șeful Direcției de Cooperare Bazinul Carpatic al Ministerului Agriculturii din Ungaria, le-a mulțumit conducătorilor celor două organizații pentru munca depusă pentru organizarea a două prestigioase concursuri de pălincă în decurs de puțin peste un an.

Din cele 703 de probe evaluate, 53 erau defecte, iar 136 aveau defecte minore. Cu toate acestea, 176 au câștigat medalii de bronz, 195 de argint, iar juriul a premiat 143 de probe cu medalii de aur.

Cea mai bună pălincă produsă în gospodării a fost pălinca de prune a lui Zoltán Krajnyák, iar cea mai bună pălincă produsă în distilierii a fost desemnată Palinca Jamy. Cel mai bun producător de pălincă a fost desemnat Madoniczki István.

23 comentarii

  1. nesimtire Răspunde

    ma da nu va e rusine sa desemnati producatori de tuica maghiari, cand la noi de peste secole se produce palinca in zona oasului, pute a blat udmrist

    • @nesimtire Răspunde

      “de peste secole” , care secole ? :)) 🙂 🙂

      • Vizionaru Răspunde

        Corect, care secole? Poate de peste doua milenii…Lăsați-o dracu de udemeriști șovini! Pana și palinca este etnica la voi, palinca din Partium ( care Partium?) .Deci parlamentari și oficiali romani de etnie maghiara, udemeriști, in colaborare cu oficiali maghiari din Ungaria organizează un simulacru de concurs de palinca din zona Partium doar pentru etnici maghiari…bă, chiar, voi sunteți normali?Si o mai faceți și pe șest “informația” scurgându-se in presa după doua luni…Lăsați-o dracu bă!

        • Vizionaru Răspunde

          Mă întreb că dacă să zicem cei din Argeș fac un asemenea concurs de tărie aia nu tot regională este? Și atunci oare cum să le zicem la cei din Argeș? Sau aplicăm ca de obieci tradiționala dublă măsură???? Că dacă Cozma se plimbă cu caii prin oraș și lasă bălegarul acolo atunci este manifestarea românească aplaudată la scenă deschisă dar dacă husarii se duc pe 15 martie și se culege bălegarul după ei atunci e acțiune șovină??? Vă dați seama ce notă am avut eu la școală la istorie că habar nu am unde trăiesc???

          • Vizionaru

            Udemerică, Argeș este un județ al României, la fel ca și Bihorul sau Satu Mare! Partium nu este nici județ, nici zona a României și culmea nici a unui alt stat! Partium este o Invenție sovina actuala bazată pe o denumire din secolul al 16 lea, data de Soliman Magnificul ( ăla care v-o futut la Mohács) unei zone DIN AFARA TRANSILVANIEI, CARE APARȚINEA LUI ZAPOLYA ,un pretendent la coroana UNGARIEI și Principe al Transilvaniei! Practic demunirea si delimitarea geografică a apărut dintr-un pur joc politic al turcilor contra habsburgilor , zona de altfelocupata de turci și ulterior de habsburgi

    • HBC Răspunde

      Acum un secol nici romania n-a
      existat fraiere.

      • 🇷🇴 Răspunde

        Până în secolul 9 erați mongoli, habar n-aveați de Europa. Nu vedeți că vă potriviți ca nuca în perete aici? Nu aveți istorie aici, rădăcinile voastre sunt pe alt continent. Voi și neamurile tuciurii.

        • ma fraiere Răspunde

          Este cea mai mare minciuna care se vehiculeaza. Diferenta dintra maghiari si daci eset ca la maghiari sunt locuri de inhumare gasite atat de unde au plecat din zona Perm – CARE NU ESTE IN ASIA!!!!!!! – pana prin toate partile Europei. Inhumari cu tot cu calul. Si nu erau asiatici. Ar fi o pita buna de mancat pe marginea subiectului daca te-ai apleca pe ea si ai studia neamul massagetilor. Dar asa e ca nici nu ai auzit despre ei??? Vezi ca exista perdolul sa afli unde a avut loc ciocnirea cu persii! Doar ca geografic nu e convenabil pentru unii.

          • 🇷🇴

            Vezi că faci spume la gură! De unde dracu sunteți voi stăpânii adevărului? Acum se găsesc drumuri romane pe la Zimbor și voi tot rumegați asta cu primii în Ardeal! Voi vă învățați istoria care v-o mințiți de generații la rând. Chiar nu vedeți că nu aparțineți nici unei etnii europene?

          • ma fraiere

            Spume tu faci singur.Caraghios este ca ce nu se recunoaste ca degeaba fost civilizatia romana ca de cum au plecat de pe la noi a disparut tot ce s-a construit. Te rog indica-mi un loc de inhumare, un cimitir dac. Se multumeste anticipat. Atentie, nu de pe vremea romana! Acelasi lucru se intampla si acum. Pur si simplu nu se lipeste de multi nici minimul de civilizatie. Nu mai bine v-ati urca inapoi de unde ati coborat? Si vezi sa-ti iei calmanetele ca invectivele nu inlocuiesc argumentele.

          • 🇷🇴

            Scoateți zăbala din gură că te precipiți. Zi-mi tu de ce familie Europeană aparțineți? Mai bine v-ați întoarce voi de unde ați venit, civilizația și bunul simț nu s-a lipit de voi de când ați ajuns în civilizație, tot doar să faceți rău și să cotropiți știți. Mai era unu care considera rasa lui rasa supremă, avea doar o mustăcioară îngustă sub nas. De aceea și acum vă aliați cu rușii, vă face plăcere să vedeți război și durere, popoare asuprite. Asta aveți în sânge, trib de mongolezi idioți.

      • Hunu’ Răspunde

        Nu mai spune!!!!!!!!!!!!!!
        Tu vorbești serios????????
        🤣🤣🤣
        Băi, ești prost rău….
        Baiul e ca prostia nu se tratează…

  2. VOSAN Răspunde

    În Oas se face tubă din zahar, etc nu pălincă din fructe
    Așa că mereti la gară

  3. un cunoscător Răspunde

    Mă da știu că vă mișcați rapid! Asta a fost la sfârșitul lui februarie fraților! În rest la @VOSAN îi transmit că în Oaș printre dacii liberi se face cubă și nu tubă. Aia probabil ai reținut tu așa în halul ăsta după ce ai băut dintr-una un kil de mizerie de aia. Apoi că din ce se face sau de ce se cheamă așa te las să te chinui să ghicești. Iar pentru nesimtitul de @nesimtire îi transmit că a fost un concurs al producătorilor din Partium. Știi ce înseamnă noțiunea? Așa că ciocul mic. Și lasă tu multele tale secole că nu sunt chiar atâtea cât ai crede/spera tu.

  4. Nirik Răspunde

    Ma da faini sunt!Kakuma in gura lor de migratori!

  5. Relu Răspunde

    Cei mai buni indieni erau cei morți!Spuse Montezuma!!!

  6. 123456789 Răspunde

    Opincarii Pecenegi au gasit tastatura sa faca comentari.

    • Iozsi Răspunde

      Băiețaș, da’ vă arde rău amintirea celebrei opinci fluturând deasupra “ magyar parlament”-ului…

      • @Iozsi Răspunde

        @Iozsi, nu cred. Doar că lumea mai civilizată nu înțelege de unde vine lipsa asta de respect față de autoritățile statului. Apoi când vina la noi imediat să lămurește. Constat că ai scăpat de la orele de dresaj canin din weekend. Nu-i frumos băiețaș. Așa asculți de stăpân?

      • Ioji Răspunde

        Da, “opinca fluturând deasupra “ magyar parlament” montat de un tradator de neam si tara executat mai apoi ptr abatere de la ordinele superiorilor.

  7. Observator Răspunde

    Oameni buni, voi observati ca in preajma alegerilor se activeaza un asa zis nationalism de carton? Improscati unii in ceilalti cu noroi si aruncati vorbe stupide. Alegerile trec, oamenii raman, asa ca nu agitati apele aiurea. Chiar nu conteaza ce a fost prima data (oul sau gaina), important este ca acum trebuie sa convietuim impreuna frumos si civilizat, de dragul societatii in care traim!

    • @ Răspunde

      Eu sunt perfect de acord cu tine. Numai te rog uită-te de unde și din ce zonă a plecat toată porcăria asta, de la cine. Că discuție nu se poate numi. Unii așa de toleranți sunt că nu mai pot de ceilalți. Dar se așteaptă să fie felicitați că ce de toleranți mai sunt. Dresați-vă animalele de companie și atunci nu va mai fi așa ceva. Și când mă gândesc că mai au și drept de vot!? După votare te vei minuna ce de rezultate vor ieși din zona aia crepusculară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.