PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. 105 ani de la intrarea Armatei Române în Satu Mare. Manifestări în Piața Libertății

Manifestările dedicate împlinirii a 105 ani de la eliberarea Sătmarului de către Armata Română și instaurarea administrației românești au avut loc vineri, în municipiul Satu Mare. Evenimentul a debutat cu un marș peste podul Decebal, după care, de la ora 12.00, în Piața Libertății, au avut loc manifestări la “Monumentul Eroului Necunoscut”.

Vineri dimineața, 19 aprilie, la ora 10.30, Asociația Satele Unite ale Sătmarului a organizat un marș cu drapele și călăreți peste podul Decebal din municipiul Satu Mare, iar la ora 11.30, în frunte cu Preasfințitul Timotei, împreună cu un detașament de copii cu drapele naționale și cu oficialitățile județene, s-a pornit de la catedrala Adormirea Maicii Domnului către locul de desfășurare al ceremonialului militar, care a început la ora 12.00.

105 ani de la eliberarea Sătmarului. Manifestări în Piața Libertății

Manifestările au debutat cu intonarea Imnului Național, apoi a urmat ceremonialul religios, după care s-a ridicat un parastas în memoria tuturor celor ce și-au dat viața pentru eliberarea Sătmarului în primăvara anului 1919.

Manifestările au continuat cu alocuțiuni, un moment artistic, iar evenimentul s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Piața Libertății din municipiul Satu Mare.

Manifestările dedicate “Intrării Armatei Române în municipiul Satu Mare”, transmise LIVE de PortalSM: