Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

FOTO/VIDEO. 105 ani de la intrarea Armatei Române în Satu Mare. Manifestări în Piața Libertății

Manifestările dedicate împlinirii a 105 ani de la eliberarea Sătmarului de către Armata Română și instaurarea administrației românești au avut loc vineri, în municipiul Satu Mare. Evenimentul a debutat cu un marș peste podul Decebal, după care, de la ora 12.00, în Piața Libertății, au avut loc manifestări la “Monumentul Eroului Necunoscut”.

Vineri dimineața, 19 aprilie, la ora 10.30, Asociația Satele Unite ale Sătmarului a organizat un marș cu drapele și călăreți peste podul Decebal din municipiul Satu Mare, iar la ora 11.30, în frunte cu Preasfințitul Timotei, împreună cu un detașament de copii cu drapele naționale și cu oficialitățile județene, s-a pornit de la catedrala Adormirea Maicii Domnului către locul de desfășurare al ceremonialului militar, care a început la ora 12.00.

105 ani de la eliberarea Sătmarului. Manifestări în Piața Libertății

Manifestările au debutat cu intonarea Imnului Național, apoi a urmat ceremonialul religios, după care s-a ridicat un parastas în memoria tuturor celor ce și-au dat viața pentru eliberarea Sătmarului în primăvara anului 1919.

Manifestările au continuat cu alocuțiuni, un moment artistic, iar evenimentul s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Piața Libertății din municipiul Satu Mare.

Manifestările dedicate “Intrării Armatei Române în municipiul Satu Mare”, transmise LIVE de PortalSM:

 

15 comentarii

  1. citizen Răspunde

    Pe unde s-a trecut și pe străzile adiacente e plin de bălegar și pute! Pe organizatori probabil nu deranjează asta pentru că asta le este aroma cea mai familială. Și nu de alta dar sunt și străzi principale în cauză. Și dacă careva alunecă ori derapează cu mașina și face accident???? După cum s-a terminat sâmbra oilor în 2022 că s-a cărat mizerie cu camionul de acolo nici aici nu mă aștept ca cineva dintre organizatori să ia măsuri. Rușine să vă fie. Eu aș colecta în pungi ce ați lăsat în urmă și v-aș pune la poartă. Să vedem ce reacția ați avea atunci nesimțiților. Încă nu ați învățat că nu fă altuia ce nici ție nu ți-ar conveni, țărani cu buletin de oraș? 🤮

    • y Răspunde

      Putye de la huszárii de la március 15!
      Dake mai putye la tine, inseamna ke putye gura și ai nasul mare!

      • y Răspunde

        Az anyukád retkes p”csája amit nem mos meg csak ha megmossa az eső. Na az.

        • y Răspunde

          Na az is büdös, pláne hogy már rég elhunyt 🤣🤣🤣
          De azért te nyugodtan kinyalhatod😝

          • y

            Légy szíves használd a saját nickedet és ne takarózz azzal amit én használtam mindig is. Nem vagy hihetőbb, sőt. Nekrofil idióta ami vagy.

    • Vizionaru Răspunde

      Bozgorică caii husarilor nu se cacă? La voi și caii sunt constipați? Sau voi la iudemereu aveți departament de străjeri care strâng balega și dau cu parfum de lalele la festivități? Hai las-o dracu, iar aveți viziuni!

      • citizen Răspunde

        Mă pulică, ideea este să strângi după. Bozgor ești tu. Faptul că ești arogant și te crezi că ești pe cai amri nu înseamnă că ai și dreptate. Doar că ești un nesimțit ordinar. Deci nimic nou. Vezi că bozgor nu înseamnă nimic în nici una din limbi. Cei bozgori sunt aceia care și-au lăsat familiile și neamurile și au venit pentru mai bine în fundul gol aici și nici nu mai vor să se întoarcă la șatra tradițională. Și te rog spală-te pe gură măcar odată pe an., p@lică belită.

        • Vizionaru Răspunde

          Bonghenaș stai relax, ce faci spume din nimic ( dacă nu înseamnă nimic😅)? Nu sunt pe cai mari ca nu sunt nici Cozma nici husar, da de căcăt mă cac cât calu ! Mă cac pe voi de boangheni udemeriști pentru care iredentismul și prostia sovina este teza politica! Voi practic nu dați nimic electoratului vostru decât cacaturi iredentiste inventate de grupul de istorici de la biserica cu lanțuri care vezi doamne au morții mătii îngropați la 15 minute.Voi aveți impresia ca acum 105 ani erați toți grofi, vai de capul vostru, dacă erau 7 grofșori ( agrarieni feudali înapoiati economic) in tot comitatul Satmarului, restul erați pulime scapatată, fuctionarasi, țărănuși,etc! In marea voastră majoritate înglodați in datorii la cămătarii evrei, Finanțele evreiești fiind și principalul motor economic al regiunii! Și oricum pui problema erați MINORITARI și-atunci și acum! Iar asta cu puțitu, văd ca ai un complex, ți se trage de la faptul ca prea mulți ți-au spus ca puți a prost!

          • citizen

            Pe scurt tot același frustrat ai rămas. Nu trebuia să te ostenești pentru asta. În rest amesteci și confunzi intenționat lucrurile. Problema e în capul tău că vânezi dușmani închipuiți. Te rog încearcă să recitești ce a spus Alexandru Vaida Voevod legat de ungurii din Transilvania lui Brătianu. Lectura este spre binele tău. Spor la citit.

  2. Vizionaru Răspunde

    Benny Kira avea fularul tricolor marca Gucci?

  3. Unu Răspunde

    Toate ca toate, dar ma bucur ca au participat multi romani ! Era plin centru de ei ,cred ca erau vreo 4000-5000 ! Normal asta peste trantori de la partide! Ori fi totii bugetarii de au timp sa stea in centru? 😁

  4. sătmărean Răspunde

    Kozma!Ai dus-o și pe Ildikó…?

  5. citizen Răspunde

    Bălegarul de ieri și acum este pe asfalt.
    Pe această cale informez organizatorii că voi trimite sesizare la primărie și la mediu cu foto cu tot. Că ce e prea mult e prea mult iar asta deja este nesimțire. Că și data trecută a fost la fel. Iar cei care săriți pe mine cu faza cu husarii să știți că atunci s-a curățat drumul după ei. Eu înțeleg că vă place ca la mama acasă dar în loc să transformați orașul într-o fermă nu mai bine vă desfășurați în afară? Asta dacă tot nu reușiți să vă adaptați la viața la oraș?

    • altcitizen Răspunde

      Belea mare pe tine, citizeanule…
      Un Xanax poate te-ar ajuta… zic și eu…
      Dacă bietii căluți se bălegau cu alt prilej, nu era așa de puturos bălegarul… nah, ce și poci face…te înțeleg… dar încearcă să te liniștești… a ieșit soarele, poți face o plimbare…🤮🤮🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.