PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Protest la Registrul Comerțului Satu Mare. Angajații cer salarii mai mari

Protest, marți, 23 aprilie, la Registrul Comerțului Satu Mare. Nemulțumirile angajaților vizează nivelul de salarizare, care este cel mai scăzut dintre instituțiile aflate în subordinea Ministerului Justiției.

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului, Grupa Sindicală Satu Mare, a organizat, marți după-masa, un protest în fața instituției. Protestatarii solicită Guvernului majorarea cu 15% a veniturilor și revendică acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică.

,,Facem protestul acesta timp de trei zile fără afectarea programului de lucru, între 13.30 și 14.30, din cauza salariilor indecente și solicităm modificarea grilei de salarizare a personalului din ONRC. Din păcate nu ne bagă nimeni în seamă și de aceea am recurs la aceste proteste. Am făcut grevă japoneză, iar dacă în aceste trei zile nu ne va băga nimeni în seamă va fi protestul la București, unde colegii vor picheta Ministerul Justiției pentru obținerea salariilor mai mari”, a declarat, pentru PortalSM, reprezentantul grupei sindicale de la ORCT Satu Mare, Florentina Florescu.

În scopul susținerii revendicărilor salariaților din ONRC, SAONRC declanșează acțiuni sindicale conform următorului calendar:

  • 23-25 aprilie 2024 – începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor;
  • 26 aprilie 2024 – începând cu ora 11,00 – miting la sediul Ministerului Justiției;
  • Începând din luna august 2024 – declanșare conflict colectiv de muncă.