Ultima actualizare: ieri, 22:09

Locale

FOTO/VIDEO. Protest la Registrul Comerțului Satu Mare. Angajații cer salarii mai mari

Protest, marți, 23 aprilie, la Registrul Comerțului Satu Mare. Nemulțumirile angajaților vizează nivelul de salarizare, care este cel mai scăzut dintre instituțiile aflate în subordinea Ministerului Justiției.

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului, Grupa Sindicală Satu Mare, a organizat, marți după-masa, un protest în fața instituției. Protestatarii solicită Guvernului majorarea cu 15% a veniturilor și revendică acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică.

,,Facem protestul acesta timp de trei zile fără afectarea programului de lucru, între 13.30 și 14.30, din cauza salariilor indecente și solicităm modificarea grilei de salarizare a personalului din ONRC. Din păcate nu ne bagă nimeni în seamă și de aceea am recurs la aceste proteste. Am făcut grevă japoneză, iar dacă în aceste trei zile nu ne va băga nimeni în seamă va fi protestul la București, unde colegii vor picheta Ministerul Justiției pentru obținerea salariilor mai mari”, a declarat, pentru PortalSM, reprezentantul grupei sindicale de la ORCT Satu Mare, Florentina Florescu.

În scopul susținerii revendicărilor salariaților din ONRC, SAONRC declanșează acțiuni sindicale conform următorului calendar:

  • 23-25 aprilie 2024 – începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor;
  • 26 aprilie 2024 – începând cu ora 11,00 – miting la sediul Ministerului Justiției;
  • Începând din luna august 2024 – declanșare conflict colectiv de muncă.

20 comentarii

  1. ..... Răspunde

    La muncă trântorilor!

  2. 9🤖 Răspunde

    Nu mai taie foarfeca? Sau vreți la împachetat de fum?

  3. Satmaresn Răspunde

    Dacă nu le convine sa-si dea demisia . Dacă sunt valoroși vor găsi de lucru la mai mulți bani. Dacă nu vor vedea care le este valoarea

  4. un cunoscător Răspunde

    Asta cu sacrificatul vrea să fie ceva banc? În afară să plimbați actele voi știți ce e aia muncă? Sau credeți că banii cresc în copaci? Hai valea.

  5. 👌👌👌 Răspunde

    Ați făcut un pic de reclamă la zonă, nici nu știam de magazinele din poză!!!

  6. Milițianul Răspunde

    Cu sau fără voi, e tot una.
    Nu vă convine salariile, treceți în privat și apoi vedeți câte drepturi o să aveți, dragi NULITĂȚI

  7. Altu Răspunde

    Demisia și la privat cu voi. Mai nesimțiți oameni ca și bugetarii români nu găsești în lume

  8. Vasy Răspunde

    1. Salarii mici.. cat anume? Ce inseamna mic? Hai cu fluturasul sa vedem cat e de mic…
    2. Sporuri neuropshihice – adica inteleg ca e o munca foarte obositoare ca si parlamentarii care risca sa faca hemoroizi sau sa isi pateze hainele cu cafea
    3. Personal putin – asta inteleg ca mai sunt niste nepoti, cumnati, veri care isi cauta loc de munca si na…. daca se solicita sa se faca angajari…. na ca sti ce zic….
    Acuma mai este si varianta aia ca nu va forteaza nimeni sa lucrati acolo, dati-va demisia si lasati pe altii care nu se plang. DRM va asteapta cu bratele deschise si atunci vedeti ce inseamna fooootai din ala neuropsihic.

    • Kuka Răspunde

      Uite aici declarațiile de avere:
      https://www.onrc.ro/index.php/ro/informatii-publice/declaratii-de-avere?id=1526
      Director: 98.606 lei / an + 1.400 lei tichete de vacanță adică 8.338 lei lunar
      Șef birou: 75.113 lei / an +1.400 lei tichete de vacanță adică 6.380 lei lunar
      Registrator: 73.164 lei / an adică 6.097 lei lunar, dacă nu a primit tichete de vacanță.
      Slăbuț! Eu la Drexi iau salariu mai bun 😜

      • Vasy Răspunde

        No lasa-ma hei! Adica aia sunt burtosii dar si aia mici trebuie sa aiba salarii pe masura pt ca doamna din video nu zice cat anume ci doar “salarii mici”… adica eu inteleg ca de jena nu zice cat anume ci doar asa….. “salarii mici”… stie si doamna ca nu prea se cuvine mai mult dar incearca, poate ca merge, “incercare moare n-are”

  9. 123456789 Răspunde

    Am loc de munca pentru sapat sant . 1000 € pe saptamana . Va astept cu drag.

  10. Unu... Răspunde

    Vinerea dupa ora 11nu mai e nimeni in institutie! Totusi cu ce orar lucreaza? Daca ai nevoie de ei te plimba de colo colo.

  11. fiorentina Răspunde

    La munca trantorilor. Nu va convine, treceti la privat, lasati pe altii in locul vostru. La munca, nu la intins mana.

  12. Radical2 Răspunde

    Ce salarii vreți ma trântorilor? Nu vă e rușine ca vă țin ăștia de la privat si pe voi? Aveți multe pretenții pentru cât lucrați. Digitalizare nu cereți? Nu alta, dar să vă ușureze munca. Ca vezi Doamne vă rupeți spatele de la atâta muncă. Jegoase caractere sunteți. Cat vă mai suportă pământul?

  13. $$$ Răspunde

    Dacă tot pomeniți de plecarea în privat, întreb cât câștigă în privat o persoană cu facultate și masterat + cursuri de specialitate și vechime 12, 20 de ani?

    • intelectual Răspunde

      $$$ – nu ai cu cine discuta. Latratorii astia de mai sus sunt niste zilieri la drexi si se cred la alelasi nivel cu bugetari. Stai linistit ca habar n-u cat castiga la ei, la Drexi sau la Zollner un inginer, contabil, jurist, HR etc. Atata pot, atat le duce capul.

      • un cunoscător Răspunde

        Aia că din partea mea îi cunosc pe mai mulți din poză pe puțin de 10-15 ani și în alte împrejurări plus că am colaborat cu ei inclusiv instituțional aia se pune???? Așa că las-o moartă mai bine. Totul începe de la un carnet de partid. Știi tu de care.

      • Radical2 Răspunde

        Mulți dintre acei zilieri sunt peste mulți bugetari: ))) la hărnicie, la istețime…valori morale…la tot ce vrei. Știu fiindcă am ajuns sa interacționez cu diverși inși si dintr-o categorie, si din alta.

    • Radical2 Răspunde

      $$$, ticule la privat mai întâi trebuie să-ți meargă mintea si sa fii harnic. Hartiile mai la urmă. De diplomă face rost oricine în ziua de azi. In privat nu te întreabă de stiva de diplome. Te întreabă ce știi să faci. Nu-i ca in administrația publică unde numa poptirosu contează.

    • @$$$ Răspunde

      După părerea ta, la privat nu sunt persoane cu studii superioare? La mine în birou sunt 2 doctori în diferite științe (nu medici) aproape toți avem masterat! Și suntem un birou mic, cu 9 angajați! Despre ce vorbim?!?
      Cursuri de specialitate facem destule, altfel pierdem diversele acreditări internaționale, multe despre care voi nici nu ați auzit, dar esențiale pentru domeniul nostru de activitate!
      Nouă nu ne sunt remunerate în plus studiile post-universitare, așa ca vouă! Noi le-am făcut pe bune, nu la fără frecvență, ca să câștigăm câteva sute de lei în plus la salariu!
      Cunosc foarte mulți bugetari absolvenți de studii superioare la universități – fabrică de diplome (gen Spiru Haret, universitatea cretină americană, universitatea de petrol și gaze Ploiești și alte asemenea bombe!) – cu 0 cunoștințe în domeniul studiat în care s-au licențiat!
      Salariile la mine în birou încep de la 2800 net + 800+ tichete de masă, coleg debutant, până la 9200 net + 800 tichete de masă pentru șeful de serviciu. Media salarială este în jurul sumei de 5000 net + 800 lei tichete de masă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.