PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pasajul suprateran de la Crinul a trecut de Consiliul Local

Pasajul suprateran de la Crinul a trecut de Consiliul Local. Astăzi în ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Satu Mare s-a votat favorabil pentru pasajul suprateran.

Proiectul  ,,Modernizarea pistei de bicicliști pod Golescu și construirea unui pasaj suprateran pentru pietoni și bicicliști în intersecția Crinul” are un termen de realizare de 17 luni. Acesta va avea un pasaj suprateran care va conecta în mod trotuarele și pistele de biciclete de pe malul drept al râului Someș, asigurând o trecere sigură și continuă pentru pietoni și bicicliști.

Pasajul suprateran va fi proiectat pentru a oferi acces tuturor utilizatorilor, inclusiv persoanelor cu dizabilități. Acesta va fi dotat cu lifturi și rampe de acces, iar iluminatul va fi asigurat cu tehnologii eficiente energetic, inclusiv panouri solare.

Proiectul va include și modernizarea pistelor de biciclete. Pistele se vor moderniza pe o lungime de aproximativ 1.200 m de la pasajul suprateran de la intersecția străzilor Careiului si bulevardul Lalelei si bulevardul Lalelei cu strada Bujorilor pe de o parte si alta a bulevardului Lalelei

Valoarea totală a investiției este de 34.477.285,06 lei.