PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Paznic de la spital, trimis în judecată. Fără permis, a ieșit la plimbare cu ATV-ul și a făcut accident

Un paznic de la Spitalul Județean Satu Mare a fost trimis în judecată. Fără permis, bărbatul a ieșit la plimbare cu ATV-ul și a făcut accident. 

Potrivit informațiilor PortalSM, totul s-a petrecut în data de 02.10.2023, în jurul orei 10:30, când organele de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier au fost îndrumate de către dispecerul de serviciu să se deplaseze la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, învederându-se că unul dintre conducătorii auto nu posedă permis de conducere.

După ce organele de cercetare penală au ajuns la fața locului, au identificat și legitimat persoanele prezente. Astfel, s-a constatat că bărbatul, în timp ce se plimba cu ATV-ul având și un pasager, a efectuat o manevră de viraj la dreapta fără a se asigura corespunzător și a intrat în coliziune cu o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter ce era parcată pe stradă. Fiind verificat în baza de date InterID, s-a stabilit faptul că bărbatul nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu a consumat alcool.

Fiind audiat, bărbatul a declarat că ATV-ul a fost achiziționat în data de 30.09.2023 și că a dorit să-l testeze pentru a stabili care este starea tehnică, cu toate că a știut că avea nevoie de permis de conducere pentru acest tip de autovehicul. În cauză a fost audiat și martorul (pasager pe ATV) care a declarat că a rezultat avarierea autovehiculelor, precum și zgârierea acestuia la picior și lovirea suspectului la cap, la fața locului prezentându-se un echipaj medical, însă aceștia au refuzat transportul la spital.

Inculpatul a spus că regretă fapta comisă, precizând totodată că e de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității. El a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.