Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Paznic de la spital, trimis în judecată. Fără permis, a ieșit la plimbare cu ATV-ul și a făcut accident

Un paznic de la Spitalul Județean Satu Mare a fost trimis în judecată. Fără permis, bărbatul a ieșit la plimbare cu ATV-ul și a făcut accident. 

Potrivit informațiilor PortalSM, totul s-a petrecut în data de 02.10.2023, în jurul orei 10:30, când organele de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier au fost îndrumate de către dispecerul de serviciu să se deplaseze la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, învederându-se că unul dintre conducătorii auto nu posedă permis de conducere.

După ce organele de cercetare penală au ajuns la fața locului, au identificat și legitimat persoanele prezente. Astfel, s-a constatat că bărbatul, în timp ce se plimba cu ATV-ul având și un pasager, a efectuat o manevră de viraj la dreapta fără a se asigura corespunzător și a intrat în coliziune cu o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter ce era parcată pe stradă. Fiind verificat în baza de date InterID, s-a stabilit faptul că bărbatul nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu a consumat alcool.

Fiind audiat, bărbatul a declarat că ATV-ul a fost achiziționat în data de 30.09.2023 și că a dorit să-l testeze pentru a stabili care este starea tehnică, cu toate că a știut că avea nevoie de permis de conducere pentru acest tip de autovehicul. În cauză a fost audiat și martorul (pasager pe ATV) care a declarat că a rezultat avarierea autovehiculelor, precum și zgârierea acestuia la picior și lovirea suspectului la cap, la fața locului prezentându-se un echipaj medical, însă aceștia au refuzat transportul la spital.

Inculpatul a spus că regretă fapta comisă, precizând totodată că e de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității. El a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.