PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șofer din Satu Mare, prins beat și drogat la volanul BMW-ului! A primit închisoare cu suspendare

Un șofer din județul Satu Mare a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului și a drogurilor.

Bărbatul a fost oprit de poliție în localitatea Păulești, iar restarea cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, i s-au recoltat probe de sânge care au confirmat o alcoolemie de 2,04 g/l alcool pur la prima recoltare și 1,66 g/l alcool pur la a doua recoltare. De asemenea, testele au relevat prezența THC și a cocainei în organismul său.

Ajuns în fața instanței, bărbatul și-a recunoscut fapta și a mărturisit că regretă cele întâmplate. El a spus că a băut 4-5 beri cu alcool la un local, iar apoi a ieșit cu mașina la plimbare. Totodată, acesta a mai menționat că, cu câteva zile în urmă, a consumat și substanțe psihoactive, respectiv marijuana și cocaină.

Având în vedere circumstanțele atenuante, instanța a dispus condamnarea sa la doi ani de închisoare cu suspendare și la prestarea a 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.