PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un bărbat din Satu Mare a furat curent, ani de zile. Prejudiciu uriaș pentru Electrica!

Un bărbat din Satu Mare a fost trimis în judecată, în această săptămână, pentru intervenții neautorizate în rețeaua de distribuție a energiei electrice. Individul a furat curent timp de mai mulți ani cauzând firmei Electrica un prejudiciu uriaș.

În urma unei verificări, o echipă de angajați ai Electrica au identificat la casa bărbatului o intervenție neautorizată în rețeaua de distribuție a energiei electrice, care ocolea grupul de măsurare a acesteia, generând un prejudiciu estimat la 54.000 lei.

În momentul în care a fost audiat, bărbatul a recunoscut că a tăiat și izolat cablurile de curent în momentul construirii casei, iar ulterior a folosit energia electrică necontorizată pentru încălzirea locuinței.

El a declarat că, în anul 2010, a început să construiască casa, iar în anul 2016 a început să locuiască efectiv în ea. Înainte să construiască acea casă, în curtea locuinței era o casă mai mică de la care o echipă de la Electrica a mutat ceasul de curent la casa nouă. Până în anul 2020, nu a reușit să finalizeze casa, astfel că acele cabluri de curent erau vizibile, iar atunci bărbatul a tăiat cablul, după care l-a izolat și a zugrăvit pereții pentru a nu se observa.

El a precizat că doar în perioada iernii folosea energie electrică care venea prin instalația clandestină, deoarece nu a avut gazul instalat, folosindu-l efectiv pentru încălzirea casei, iar pe timpul verii folosea energie electrică din rețea. Bărbatul și-a recunoscut fapta și a spus că regretă cele făcute, însă nu crede că prejudiciul cauzat este atât de mare, astfel că, el a solicitat recalcularea energiei consumate neautorizat.

Bărbatul a fost trimis în judecată, în această săptămână.