PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Al treilea pod se va deschide la finalul acestui an! Kereskenyi: „Va fi un simbol al orașului!”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a făcut declarații, în cadrul podcastului PortalSM 3.0, moderat de jurnalistul Gil Pietrar, privind stadiul lucrărilor la construcția celui de-al treilea pod peste râul Someș.

Edilul a subliniat ritmul susținut al lucrărilor, care corespunde așteptărilor autorităților locale.

Termenul de finalizare propus de executant este 15 decembrie  [….] Am observat și după ultima vizită pe șantier că lucrările se desfășoară într-un ritm foarte susținut care ni l-am dorit de la bun început. Dorim să recuperăm acel decalaj de șase luni pe care l-am pierdut, din păcate, cu acele avize pentru macarale de la Autoritatea Aeronautică, și sunt șanse mari să recuperăm. Așadar, pot să vă afirm că lucrările chiar se desfășoară într-un ritm foarte bun”, a declarat primarul. 

Proiectul podului hobanat este o lucrare complexă, iar progresele evidente reprezintă un pas semnificativ spre finalizarea sa.

„Este o lucrare foarte complexă! Înafară că va fi un pod foarte util pentru sătmăreni și pentru traficul tranzit, va fi și un element important, un simbol al municipiului pentru că în România nu sunt multe poduri hobanate. Cred că este al doilea pod care este construit cu această tehnologie mai specială”, a adăugat primarul.

Podul hobanat de pe Someș nu doar că va facilita circulația rutieră, ci va contribui și la conturarea peisajului urban al municipiului, fiind așteptat să devină un reper semnificativ în arhitectura locală.

Podcastul integral poate fi urmărit în linkul următor: