Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

VIDEO. Al treilea pod se va deschide la finalul acestui an! Kereskenyi: „Va fi un simbol al orașului!”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a făcut declarații, în cadrul podcastului PortalSM 3.0, moderat de jurnalistul Gil Pietrar, privind stadiul lucrărilor la construcția celui de-al treilea pod peste râul Someș.

Edilul a subliniat ritmul susținut al lucrărilor, care corespunde așteptărilor autorităților locale.

Termenul de finalizare propus de executant este 15 decembrie  [….] Am observat și după ultima vizită pe șantier că lucrările se desfășoară într-un ritm foarte susținut care ni l-am dorit de la bun început. Dorim să recuperăm acel decalaj de șase luni pe care l-am pierdut, din păcate, cu acele avize pentru macarale de la Autoritatea Aeronautică, și sunt șanse mari să recuperăm. Așadar, pot să vă afirm că lucrările chiar se desfășoară într-un ritm foarte bun”, a declarat primarul. 

Proiectul podului hobanat este o lucrare complexă, iar progresele evidente reprezintă un pas semnificativ spre finalizarea sa.

„Este o lucrare foarte complexă! Înafară că va fi un pod foarte util pentru sătmăreni și pentru traficul tranzit, va fi și un element important, un simbol al municipiului pentru că în România nu sunt multe poduri hobanate. Cred că este al doilea pod care este construit cu această tehnologie mai specială”, a adăugat primarul.

Podul hobanat de pe Someș nu doar că va facilita circulația rutieră, ci va contribui și la conturarea peisajului urban al municipiului, fiind așteptat să devină un reper semnificativ în arhitectura locală.

Podcastul integral poate fi urmărit în linkul următor:

26 comentarii

  1. TarrEmultaspaga Răspunde

    O imbecilitate monumentala care putea veni de la o persoana la fel de evoluata intelectual. Ce sa faci, palinca in exces, mai ales servita ca si mic dejun, distruge neuronii. Podul ala trebuia sa fie construit la capatul cartierului Micro17, asa cum se stabilise initial, de pe vremea cand dom primar se juca probabil cu sorloboanca in nisipul de pe malul somesului la padurea nucilor. Cum sa faci ma pod in mijlocul cartierului, sa sodomizezi toata circulatia in zona. De transport de mare tonaj, care trebuia sa iasa direct la periferia orasului, ce sa mai vorbim. Le doresc tuturor celor care l-au votat pe ipochimenul asta de primar sa ajunga sa locuiasca in Micro17.

    • S Răspunde

      Esti retardat rau de tot amice.
      -Cum sa construiesti podul la capatul Micro 17, vrei sa urci pe pod de pe straduta 9 mai si Cimbrului?
      Un pod de 4 bezi se face intre doua artere de 4 benzi.
      -Actualul traseu pe directia Botiz-Madaras e cel mai scurt.
      -Iti reamintesc ca s-a deschis centura orasului si traficul de greu tonaj trece pe acolo.
      Ar fi bine sa nu mai faci comentarii pana primesti un tratament adecvat, te rad si curcile.

      • un cunoscător Răspunde

        Eu în locul tău m-aș abține de la comentarii că ești paralel cu subiectul. Era gata proiectul încă dinainte de 2000 și soluție era ca la capătul cartirului să ducă traficul afară din oraș. Toate erau pregătite când cineva s-a trezit că nu e bine pe acolo că-i deranjează somnul de după masă. Din această cauză s-a interevnit la greu și cu concursul fostului CPJ s-a modificat traseul pe cel actual. Care bagă traficul la coborâre de pe pod în sensul giratoriu de la soareului. Unde tot concomitent cu podul 3 se va realiza un Lidl nou cu carier de locuințe pe locația defunctului Unio. Prin prezenta transmit condoleanțe celor care trăiesc în zonă. Iar tu poți să te prezinți la casierie pentru ca să ridici remunerația pentru combaterea dujmanului de klasă, troll spălat pe creier ce ești. Ce este la Burdea în momentul de față e nimica față de ce va fi acolo.

        • Cunoscătorul pulii! Răspunde

          Mă, tu iarăși mănânci căcat cu polonicul!
          Era o pwulă mare stabilit de dinainte de anul 2000!
          Era doar un proiect ambițios de pe vremea lui Ceaușescu, dar nu s-a materializat, iar după revoluție s-au retrocedat toate terenurile iar acum ar fi necesare o groază de exproprieri de terenuri, ceea ce ar fi ridicat costurile până la cer!
          Eu dețin un teren în zonă și îți spun sigur că vorbești prostii! Eu când am cumpărat terenul exact asta mi-a fot prima grijă, venind din M17, știam de proiectul viitorului pod! Am fost lămurit că nu va exista nici un pod pe aceea locație datorită costurilor cu exproprierea!
          Hai sictir, prostule!
          Marș la lipit afișe, poate prinzi un post în CA la ceva RA, la cât căcat ai lins!!

          • un cunoscător

            Lasă tu organul în pace până îl ai. S-a făcut proiect cu soluții pe vremea lui Anderco care după aceea rapid a fost modificat pe soluția actuală. Ai auzit tu ceva la birt dar nu ai prins corect ideea. Exact exproprierea a fost marea problemă că de fapt au intervenit unii cu ștaif și cu moț și au început să tragă sforile că nu le convenea ca să le taie parcela în două sau altele. Și atunci s-a modificat soluție. Atunci s-a putut, acum nu mai ține. Vezi cazul de la Vetiș. Și ca să știi de la mine prima soluția a fost ca să se continue de la pasajul de pe Fabricii în continuare peste Pescăruș. Asta a fost prima variantă. Că de aia au parașutat contra naturii vama internă acolo. Și vezi unde dă traseul peste Someș. Oare ce zonă traversează înainte? Și mai calmează-te man că nu vreau să te am pe conștiință că ai făcut un AVC. Ești un prost cu diplomă, summa cum laudae și doctor honoris causa gata cu tot ce vrei. Ai și tu 3 metri pătrați și te dai rotund pe aicea. Hai pa că nu mă interesează.

          • Cunoscătorul pulii!

            Vama interioară este tot acolo de zeci de ani, doar prostia din capul tău mai schimbă poziția de la un neuron la celălalt că să nu-i uzeze pe cei doi care ți-au mai rămas

          • un cunoscător

            Vama interioară s-a pus acolo în ideea că pe acolo se tot va ieși mai departe. Că cine ce este apoi fiecare este liber să decidă singur citind ce a scris și cum a scris. Tu te-ai descalificat singur. Pentru binele nației te invit să te duci cu apa de la toaletă în jos.

      • Bou vagon Răspunde

        Daca taceai nu dovedeai ca esti imbecil complet. Podul asta era planificat sa se faca in capatul lui 17 din vremuri in care tu probabil nu erai inca capabil sa te managai in zona inghinala, tocmai pentru a nu ingreuna traficul si a-l duce cat mai aproape de iesirea din oras. Pe unde trece traficul de mare tonaj ce vine din paulesti de exemplu desteptu ploii? Ia un PUZ din anii 90 sa vezi ce era de la ultimele blocuri 17 incolo, ca sa intelegi cat de prost esti, si de ce era pe terenurile respective.

  2. David Răspunde

    corect va fi un simbol de prostie sa vina gabor cand e gata sa dirijeze circulatia acolo stand in ploaie pana i se face gaura in cap de la picuri

    • SupoziThor Răspunde

      Dar ce, tu fără circulație dirijată nu știi să circuli? Cum ți-ai cumpărat permisul de conducere? Pe OLX?

      • Castor Răspunde

        Cred ca ai nevoie de directii inapoi la mongolia i-ai de mana si pe chelu si mustaciosu si carati-va rapid

  3. Nha Răspunde

    Iar ritm sustinut, iar in grafic? Numai sa mergeti sa trageti cate-o ocheala, sufla vantul de mobilizare extraordinara. Ce mai vrea sa recupereze? Anii au trecut, banii s-au dus, noi ne uitam la macarale si podul tot nu-i finalizat. Sa va fie rusine, desi nu cred ca prinde.

  4. comentator Răspunde

    Fac pariu pe cât vreți că nu va fi gata nici la acest termen inventat. Pentru că unii lansează termene de astea bombastico-electorale fără nici o bază iar alții printre care și subsemnatul cam știu cu ce se mănâncă construirea unui pod. Dar să știți că nu mă voi supăra dacă măcar de data asta primăria mă va surprinde plăcut și măcar așa la doi ani după primul termen final științifico-fantastic măcar asta va fi respectat. Că termenul inițial era 31.12.2022. Aștept.

  5. Cosmin Răspunde

    Podul acesta va fi gata joi dupa Miercurea-Ciuc. Garantez ca se gaseste ceva ca sa blocheze santierul in plin elan tineresc. Probabil or sa il termine nepoții strănepoților nostrii

    • Muie PNL&PSD Răspunde

      dacă iar vine un dorel gen coi-ca, vei avea dreptate!
      Dar șansele sunt fix 0! Câștigă Gabor cu majoritate lejeră!

  6. adisor Răspunde

    Și pe ăsta l-a construit Cozma…din piese lego🙃
    PNL este pe cale de dispariție la Satu Mare! https://www.cotidianul.ro/pnl-este-pe-cale-de-disparitie-la-satu-mare/

    • SupoziThor Răspunde

      L-a construit coaliția anti concediu medical din taxele adunate de la sărmanii oameni bolnavi!

  7. Eu Răspunde

    Am inteles ca : nu-i bine pozitionat ,ba ca va fi dezastru cu traficul in zona ,ba ca-i mare podul dar tot cei mai fain ca nu este gata,de ce taraganeaza cu finalizare? Adica nu-i bine podul dar nici gata nu-i! Bravo postacilor! Nu conteaza numai sa ne legam de unul care chiar a facut ceva pentru oras. Si cei daca este de alta etnie decat noi? Altul era mai bun? Sincer ,cine a mai facut atatea ? De mine poate fi si polonez ,numai sa dezvolte orasul! Din partea mea sigur are un vot!

    • comentator Răspunde

      Semnat postacul de serviciu din schimbul doi?
      Hallod, evvel az erővel írhattad volna egyenesem magyarul.

      • Eu Răspunde

        Oare! Chiar sunt ? Te deranjez nu? Eu votez cu actualul primar ,deci sunt pentru tine: postac,ungur ? 😁😂🤣

      • comentator Răspunde

        Tu te deranjezi taică și dacă ești singur. Găsești tu un motiv sigur și singur, Tökjóska. Acum ești tare și ești neobosit. Mai știu eu pe unul care era tare pe felie prin 2020, pe nume @Tineriada apoi a dispărut. Tu chiar crezi că oamenii nu-și dau seama ce ești tu de fapt?

  8. vadimT Răspunde

    cosma va face inafara orasulul inca un pod. Fix ca a lui Coica :), care nu a reusit nici sa repare un pod,apoi sa construiasca . Daca iesea din oras, atunci de ce acolo? Ca la nunta cu muzica, orice pui, nu e bine pt toti

  9. S Răspunde

    Nu va fi nici un dezastru, un pod in plus este o binefacere pentru satmareni.
    Nu este pe departe preponderent pe podul Golescu circulatia de tranzit ( 30-40%), mai ales la ore de varf tranzitul merge pe centura, deci cam o treime din cei care trec acum Golescu vor trece noul pod restul de doua treimi vor trece tot pe Golescu.

    Pentru nostalgicii PCR care visau un pod (fara sens) la capatul Micro 17 le reamintesc ca nici acum nici pe vremea raposatului (era in plan si in anii 80) nu s-a reusit exproprierea a cateva case din zonea Burdea pentru largirea drumului, sa muti cimirul evreiesc si sa expropriezi toata zona din spatele strandului e o tampenie fara margini.

    • S Răspunde

      Nici eu nu ma pot opri din a debita tampenii. Sa mai scriu sefu?
      Decat sa facem ceva care poate chiar ar functiona nu mai bine facem prostii de astea apoi tot dregem busuiocul pana ne saturam? Si asta in paranteza, la Burdea nici macar nu s-a incercat exproprierea, la solicitarea expresa a locuitorilor din zona raspunsul primariei a fost un NU categoric!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.