PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Kereskenyi Gabor, declarații despre ștrandul din Satu Mare: „Mă doare!”

Invitat la podcastul PortalSM 3.0, moderat de jurnalistul Gil Pietrar, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a vorbit despre starea în care se află ștrandul din oraș, exprimându-și regretul față de această situație. Cu toate acestea, el a precizat că, în final, Primăria va fi cea care va administra ștrandul, îl va pune la punct și îl va reda sătmărenilor.

În declarația sa, primarul a subliniat dorința administrației locale de a da înapoi ștrandul sătmărenilor, menționând însă că această intenție a fost întâmpinată de dificultăți din cauza litigiului cu familia Țânțaș, fostul concesionar al infrastructurii de agrement.

„Ceea ce mă doare este starea ștrandului municipal. Ștrandul municipal am vrut, și vreau în continuare, să îl redăm sătmărenilor, și îmi pare rău că din cauza familiei Țânțaș încă nu s-a întâmplat acest lucru. Chiar și prin intermediul PortalSM, vreau să fac un apel către ei să dea înapoi municipalității, să îl putem da sătmărenilor, și noi continuăm să ne judecăm și vom plăti cât consideră instanța că trebuie să plătim”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Edilul a subliniat că interesul său principal este să se asigure că ștrandul revine în administrarea municipalității și să fie accesibil și benefic pentru comunitatea locală. Totodată, el a evidențiat necesitatea continuării procesului juridic pentru a clarifica situația și a proteja interesele sătmărenilor.

Suntem în litigiu, care merge foarte încet, cu foștii concesionari, cu firma Beny Alex, care, între timp, a intrat și în insolvență, care ne solicită 27 de milioane lei considerând că ei au investit atâția bani în ștrand. În condițiile în care, eu consider că, actualmente, ștrandul este într-o condiție mai proastă decât în 2008 când a fost concesionat. Deci, eu, personal, nu consider că ar trebui să dăm 27 mil. lei din banii sătmărenilor, familiei Țânțaș.

Din păcate, acei politicieni care sunt în spatele familiei sunt cei care, paradoxal, ne atacă cu acest subiect. Dar, dacă vor să facă un bine sătmărenilor, poate ar trebui să le dea o sugestie: să lase proprietarul să intre pe terenul lui, proprietatea municipalității, și, între timp, noi continuăm procesul”, a mai precizat primarul.

Kereskenyi Gabor a declarat că, în final, Primăria va fi cea care va pune la punct ștrandul și îl va administra, punându-l la dispoziția sătmărenilor.

Ceea ce pot să vă promit aici, chiar în premieră în studioul dumneavoastră, este, cu toate că am fost atacat și cu acest lucru. La început au spus acești oameni, care stau în spatele familiei Țânțaș că familia nu vrea ștrandul, după aceea au spus că vrem să luăm ștrandul să dăm în concesiune la nu știu cine, la unguri. Eu vă spun un lucru! Odată că, așa cum s-a terminat și procesul la Timișoara, și municipiul Satu Mare va prelua ștrandul de la acești foști concesionari mai neserioși, să zic așa. Dar, vreau să vă spun un lucru, vom administra noi. Primăria va administra acest ștrand, noi vom obține finanțare pentru a reabilita, a pune la punct și noi vom fi cei care vom administra și vom pune la dispoziția sătmărenilor ștrandul municipal”, a concluzionat edilul.

Podcastul integral poate fi urmărit în linkul următor: