Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

VIDEO. Kereskenyi Gabor, declarații despre ștrandul din Satu Mare: „Mă doare!”

Invitat la podcastul PortalSM 3.0, moderat de jurnalistul Gil Pietrar, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a vorbit despre starea în care se află ștrandul din oraș, exprimându-și regretul față de această situație. Cu toate acestea, el a precizat că, în final, Primăria va fi cea care va administra ștrandul, îl va pune la punct și îl va reda sătmărenilor.

În declarația sa, primarul a subliniat dorința administrației locale de a da înapoi ștrandul sătmărenilor, menționând însă că această intenție a fost întâmpinată de dificultăți din cauza litigiului cu familia Țânțaș, fostul concesionar al infrastructurii de agrement.

„Ceea ce mă doare este starea ștrandului municipal. Ștrandul municipal am vrut, și vreau în continuare, să îl redăm sătmărenilor, și îmi pare rău că din cauza familiei Țânțaș încă nu s-a întâmplat acest lucru. Chiar și prin intermediul PortalSM, vreau să fac un apel către ei să dea înapoi municipalității, să îl putem da sătmărenilor, și noi continuăm să ne judecăm și vom plăti cât consideră instanța că trebuie să plătim”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Edilul a subliniat că interesul său principal este să se asigure că ștrandul revine în administrarea municipalității și să fie accesibil și benefic pentru comunitatea locală. Totodată, el a evidențiat necesitatea continuării procesului juridic pentru a clarifica situația și a proteja interesele sătmărenilor.

Suntem în litigiu, care merge foarte încet, cu foștii concesionari, cu firma Beny Alex, care, între timp, a intrat și în insolvență, care ne solicită 27 de milioane lei considerând că ei au investit atâția bani în ștrand. În condițiile în care, eu consider că, actualmente, ștrandul este într-o condiție mai proastă decât în 2008 când a fost concesionat. Deci, eu, personal, nu consider că ar trebui să dăm 27 mil. lei din banii sătmărenilor, familiei Țânțaș.

Din păcate, acei politicieni care sunt în spatele familiei sunt cei care, paradoxal, ne atacă cu acest subiect. Dar, dacă vor să facă un bine sătmărenilor, poate ar trebui să le dea o sugestie: să lase proprietarul să intre pe terenul lui, proprietatea municipalității, și, între timp, noi continuăm procesul”, a mai precizat primarul.

Kereskenyi Gabor a declarat că, în final, Primăria va fi cea care va pune la punct ștrandul și îl va administra, punându-l la dispoziția sătmărenilor.

Ceea ce pot să vă promit aici, chiar în premieră în studioul dumneavoastră, este, cu toate că am fost atacat și cu acest lucru. La început au spus acești oameni, care stau în spatele familiei Țânțaș că familia nu vrea ștrandul, după aceea au spus că vrem să luăm ștrandul să dăm în concesiune la nu știu cine, la unguri. Eu vă spun un lucru! Odată că, așa cum s-a terminat și procesul la Timișoara, și municipiul Satu Mare va prelua ștrandul de la acești foști concesionari mai neserioși, să zic așa. Dar, vreau să vă spun un lucru, vom administra noi. Primăria va administra acest ștrand, noi vom obține finanțare pentru a reabilita, a pune la punct și noi vom fi cei care vom administra și vom pune la dispoziția sătmărenilor ștrandul municipal”, a concluzionat edilul.

Podcastul integral poate fi urmărit în linkul următor:

 

31 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Gaboree!! lasă vrăjeala,

    • c-block Răspunde

      Și sincer ce l-ar costa pe șeful Cozma să zică vreo două din alea alese către Țânțaș dacă chiar i-ar păsa de soarta ștrandului, așa pe linie de partid? Mai trist e că avem primar cu diplomă de jurist. Tind să cred că de fapt nimeni nu vrea bătaie de cap cu vechiul ștrand că e mult de lucru. Și cu descâlcirea hârtiilor de proprietate dar și repornirea ștrandului și găsirea de fonduri pentru reabilitare. Așa mai bine arătăm fiecare cu degetul către celălalt că nu eu sunt toarășa învățătoare de vină că celălalt a început cu bătaia? Pe cuvântul meu, ca la grădiniță! Halal politicieni. 🤮 Hotărâți-vă odată până aveți pe ce. Și atenție la sursa de apă termală că din ce știu eu Beny Alex are licență pe ea (nu știu cum, dar asta e altă poveste). Și ștrand fără apă nu s-a auzit încă. Eventual în Sahara.

  2. Pis ta Răspunde

    Primărie confiscă tot și apoi sa dea osanu în judecată. Judecată care să se taraganeze până or muri toți osenii în cauză.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Ce să confiște? E proprietatea primăriei? Numai la noi se poate ca tu ditamai primărie să nu poți intra pe proprietatea ta mai ales când concesionarul este în insolvență! Țara lui Papură Vodă unde legea se aplică după cum le taie capul. Țara în care de accident probabil este vinovat decedatul nevinovat – vezi cazul Pașcu 2 Mai.
      Uite @Pis ta, hai să cobor la nivelul tău intelectual că poate pricepi așa. Să prespunem că ai un apartament pe care l-ai dat în chirie la cineva. Buuun. V-ați înțeles că plătește o chirie modică, plătește utilitățile dar renovează măcar casa. Apoi după o vreme nu mai face nimic din motive diferite și nici nu îți dă înapoi cheia de la apartament înapoi. Ba mai mult îți cere și despăgubiri pentru investiția făcută de el! Cam asta s-a întâmplat aici. Dacă la cineva i se pare logic comportamentul ăsta haiducesc să mă anunțe. Mai ales că fdirma e în insolvență, ia-l de unde nu-i. Degeaba știm că a cui e firma dacă persoana juridică e în insolvență se discută pe persoană juridică și nu pe persoana fizică administrator sau director.
      Grețeala a fost când s-a încheiat contractul că se știa că nu va funcționa. primăria a crezut că scapă de o problemă și poate firma în cauză se va descurca mai bine. Mare gogoașă.

  3. Marius Groza Răspunde

    Samuel Țânțaș este vicepreședinte PNL Satu Mare. Normal că nu dă ștrandul înapoi! E cel mai bun motiv de campanie pentru Cozma.

  4. 🤔 Opa! 🤔 Răspunde

    CE TOT CĂLĂRIȚI DUBIECTUL ȘTRANDULUI VECHI?!?! 🤮
    Unde să mai fie ștrand, când pe acolo trece podul spre micro 17! Nu tu acces la ștrand, nu tu intrare la ștrandd, DAR mai ales NU TU PARCARE! Atunci despre ce fel de ștrand mai vorbim?!?!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Ca să nu mai povestim că cei care circulă pe pod în viitor ar putea să se delecteze din greu cu spectacolul oferit gratuit. Numai să nu facă accident din neatenție. Cred că se vrea o altă destinație locului (sunt hectare bune acolo poate chiar 10 și nu cred că nu sunt dezvoltatori imobiliari care să sară pe subiect). Ca să nu mai povestim că astfel ar putea să lege zona crepusculară Bercu Roșu de restul. Și cine stau în Bercu Roșu????

  5. Babanu Răspunde

    TINTAS ESTE SPONSORUL SUPOZITORULUI

  6. Varu Răspunde

    Gabor poate intra oricând în ștrand, primăria este proprietar,dar încă nu s-au înțeles la comision cu Beni.

  7. Varu Răspunde

    Adevărul este că fam Țânțaș este o fam de infractori,chiar dacă sunt pocăiți.

  8. Mae Răspunde

    Situația e complicată cu ștrandul Gabor a dat ceva ce nu-i aparține !!!! Acolo fiind și proprietari de teren !!!! Deci ștrandul o să rămână mult și bine așa !!!!! Fam Țînțas …..a făcut și a investit și ștrandul a funcționat ,dar primarul a stricat totul așa ca trebuie să-și asume greșala!

    • Big Brother Răspunde

      Ce tot vorbesti prostii postacule ca 3 ani consecutiv nu a deschis: 2020, 2021, 2022 cand s-a reziliat contractul

  9. Nha Răspunde

    Adevarul este ca suntem in grafic, ce-i de neinteles, ca doar ‘om trai vesnic! Mai bine ar asfalta aia 200m de pe Victoriei de dupa strand, domeniu public. Si inca o chestie, daca tot s-a sapat pe b-dul Transilvania si s-au pus cabluri de energie, nu se puteau ingropa si mormanul de fire de pe stalpii de iluminat?! Jenant!

  10. xpert86 Răspunde

    Kereskenyi minte de îngheață apele, cunoaște situația exact, doar el a fost printre susținătorii concesionării în decembrie 2008 a perimetrului ce a aparținut bazei de agrement Somesul către SC BENY ALEX SRL NO care nu întrunea condițiile să administreze această bază!!Ba mai mult Keskerenyi și Husi Ilyes știau ca la data când s-a încheiat contractul de concesiune ca terenurile din perimentrul fostei baze de agrement Somesul fuseseră retrocedate proprietarilor de drept, cea mai mare suprafață unde s-au și făcut renovările aparținând doamnei Sandu!!!!!In decembrie 2008 când a fost încheiat abuziv contractul de concesiune terenurile erau deja în posesia proprietarilor de drept, ceea ce a atras nulitatea contractului!!!! Ca să fie funcțional ștrandul se impune ca Primăria și CL să le plătească chirie proprietarilor de drept ale terenurilor dacă vor fi vreodată de acord!!! SC BENY ALEX SRL a încălcat clauzele contractului de concesiune, neideplinindu-si nici 25% din obligatiile asumate!!!!
    Tot ce sustine Kesjerenyi sunt basme și minciuni electorale prin care vrea sa mintă poporul sătmărean!!! Ștrandul nu va fi niciodată administrat de Primăria SM dacă proprietarii terenurilor nu își vor da acordul pentru închirierea terenurilor ce se află în fostul perimetru din fosta baza de agrement Somesul!!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

  11. unul Răspunde

    Dumnezeii mamii tale de sovin. O sa pierzi alegerile si o sa faci puscarie, jigodie.

  12. Ciki Cean Răspunde

    Problema,cred,este mult mai complicată.Probabil au greșit cei de la primărie care au concesionat ștrandul familiei Țânțaș pentru că o parte din teren(destul de neînsemnată,situată undeva la marginea strandului) nu este al primăriei,este proprietate privată care se pare că a fost câștigată în instanță,iar proprietarul nu a vrut un schimb de teren oferit de primărie.Acest proprietar a dat în judecată firma familiei Țânțaș solicitând daune de câteva milioane pentru faptul că terenul lor a fost parte din ștrand.Dacă stăm și judecăm corect,familia Țânțaș nu are nicio vină că primăria le-a concesionat un teren care nu era al primăriei,iar despăgubirile cerute familiei Țânțaș de către proprietarul respectivului teren nu prea sunt justificate,eventual primăria ar fi în măsură să clarifice cu terenul respectiv și cu pretențiile.Chestii, socoteli…

    • Don Quijote de Satu Mare Răspunde

      Dar aia este la tine Țânțaș nu și-a onorat angajamentele față de primărie? Avea timp bugăt din 2009 până în 2020 ca măcar să se prefacă că le va onora. Este vorba despre cele stipulate prin contractul de concesiune. Iar terenul în cauză nu este la margine cum zici și împroprietărirea s-a petrecut undeva pe parcurs. Este rea credință și din partea proprietarului care vrea să încaseze cât mai mult dar și din partea lui Beny Alex. Mai ții minte ce scandal a fost cu stația OMW de la Burdea că oamenii din garsoniere au fost montați de cineva că OMW să le izoleze blocul, să le modernizeze liftul și să dea bani la fiecare. No ciuciu au primit! Cea mai mare greșeală a fost când s-a propus spre concesionare pentru că despre litigiul cu terenul se știa și atunci.

  13. Satmarean 1 Răspunde

    Si cand te gandesti ca acel strand a functionat,arata ok si acum e in paragina. Cineva trebuie sa plateasca, asta e sigur.

  14. Varu Răspunde

    Noi toți vom plăti

  15. EXS Răspunde

    Asta ar trebui să zici în instanță, radu. Doar adevărul 😉

  16. Gicu Hugi Răspunde

    Titlu corect: “Ma doare-n cuc”

  17. crazy Răspunde

    il doare’n…cot

  18. adi cozma Răspunde

    Cu amicul de partid Tânțaș am băgat strandul in faliment! 🤣🤣🤣
    PNL este pe cale de dispariție la Satu Mare! https://www.cotidianul.ro/pnl-este-pe-cale-de-disparitie-la-satu-mare/

  19. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Îl doare-n cot, eventual!

  20. xpert86 Răspunde

    Rareș, ca lua 60% de muie Gabor!!!!😅😅😅😅

  21. xpert86 Răspunde

    Cili Cean, Kereskenyi Gabor când s-a concesionat terenul către SC BENY ALEX SRL cunoștea situația juridică a terenului, la fel și Tantas!!! Deci concesiune ma s-a fost făcută ilegal și de fațadă pentru popularitate de Primăria Sau Mare reprezentată de Iuliu Ilyes!! La data respectivă Gabor Kereskenyi era viceprimar și a susținut concesionarea ilegală!! Cine știe redevența plătită potrivit clauzelor contractuale era simbolică, șpagă pentru contract a fost mare și cei care au dat și care au luat-o știu care a fost!! Cert e în contextul ca ștrandul s-a deschis pentru sătmăreni, de fapt i s-a pus la Țintaș o afacere pe tavă care până la urmă i-a fost deturnată nu de Primăria SM ci de către un proprietar al celei mai mari suprafețe de teren din perimetrul ștrandului, mai exact doamna Sandu care l-a dat în judecată și care ajunsese să plătească bilet ca să aibă acces pe terenul său unde s-au edificat toate construcțiile de SC BENY ALEX SRL!! Tantas nu a putut sa investească și să încerce să onoreze contractul de concesiune întrucât nici nu a avut putere financiară și cunoștea situația juridică a terenului familiei Sandu căreia nu i-a plătit nici un leu!!!!

    • c-block Răspunde

      Lasă poveștile că Beny Alex a fost printre primii deștepți care s-a apucat să vândă curent și punea banii cu roaba sau lopata la un moment dat. Nu i-a dus capul să priceapă pe ei că la un ștrand e mult de băgat și multe lucruri trebuie făcute. Că le-a trebuit trei ani să angajeze un salvamar. Da, da, una bucată la toate bazinele. Țânțaș a crezut că face avere după ștrand dar a tocat și banii pe vânzarea curentului pe rețeaua Electrica așa că a rămas ciores, în faliment. Normal că nici cu hotel Dacia nu s-a mai descurcat. Că și acolo s-a pornit cu ideea renovării în 2009. Așa că nu-lplâng de milă, are și el partea lui de vină. Că primăria știa în ce se bagă și aia este drept. Puteți să vă luați gândul de la vechiul ștrand. Țânțaș avea putere financiară dacă se mișca rapid și investea imediat cum a pus mâna pe ștrand. Nu investiții din astea gen tencuieli și altele. Restul, alea pe care s-a angajat în contract. Dar ce să faci dacă banii s-au dus pe alte căi????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.