PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Dosar penal din cauza buletinelor, la Bixad. Ce spune poliția

A fost deschis un dosar penal după cele petrecute la sfârșitul săptămânii trecut în localitatea Bixad din județul Satu Mare, acolo unde s-au făcut buletine și duminica. Localnicii au sesizat și Poliția, care s-a deplasat la fața locului.

,,La data de 19 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați prin apelul unic de urgență cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu”, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

Concret, biroul de la Evidența Populației din cadrul Primăriei Bixad a fost deschis și duminica, pentru a se elibera buletine noi care ar urma să fie folosite în ziua votului. La fața locului s-au deplasat polițiștii, iar în cauză a fost deschis un dosar penal.

,,În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că o femeie, de 49 de ani, din localitatea Trip, angajată a unei instituții, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, accesând baza de date, în afara orelor de program. Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în cadrul dosarului penal întocmit în cauză, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor”, mai informează IPJ Satu Mare.

Potrivit informaţiilor PortalSM, angajata de la Evidenţa Populaţiei ar fi spus că are volum foarte mare de lucru şi vrea să termine cât mai repede, motiv pentru care a operat cererile şi duminica. Potrivit legislaţiei în vigoare, îşi pot exercita dreptul la vot, pe liste suplimentare, persoanele care obţin act de identitate cu domiciliul pe raza comunei respective şi în ziua votului.

Unii localnici acuză că la mijloc este un candidat care şi-ar aduce persoane din alte localităţi pentru a-l vota. Urmează să se stabilească dacă sunt respectate condiţiile legale pentru eliberarea documentelor, cine sunt cei care îşi schimbă domiciliul şi care este motivul pentru care fac acest lucru.


CITEȘTE ȘI:

Exit mobile version