Ultima actualizare: ieri, 19:23

Locale

VIDEO. Scandal într-o comună din judeţ. Se fac buletine şi duminica

Un scandal în toată regula a izbucnit duminică în Primăria din Bixad, acolo unde biroul de la Evidenţa Populaţiei a fost deschis pentru a se elibera buletine noi care ar urma să fie folosite în ziua votului.

Potrivit surselor PortalSM, la aflarea informaţiei, mai mulţi candidaţi s-au deplasat la sediul instituţiei şi au pus întrebări, ei suspectând că noile buletine ar fi eliberate pentru oameni care nu sunt din comună şi menite să ajute un anumit candidat.

Localnicii au sesizat şi Prefectura şi Poliţia, care s-a deplasat la faţa locului. A fost deschis au dosar penal care a fost preluat de un procuror.

Potrivit informaţiilor PortalSM, angajata de la Evidenţa Populaţiei ar fi spus că are volum foarte mare de lucru şi vrea să termine cât mai repede, motiv pentru care a operat cererile şi duminica.

Potrivit legislaţiei în vigoare, îşi pot exercita dreptul la vot, pe liste suplimentare, persoanele care obţin act de identitate cu domiciliul pe raza comunei respective şi în ziua votului.

Unii localnici acuză că la mijloc este un candidat care şi-ar aduce persoane din alte localităţi pentru a-l vota.

Procurorii au deschis un dosar, urmând să stabilească dacă sunt respectate condiţiile legale pentru eliberarea documentelor, cine sunt cei care îşi schimbă domiciliul şi care este motivul pentru care fac acest lucru.

Ce spune Poliţia

“La data de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați prin apelul unic de urgență cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Astfel, în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că o femeie, de 49 de ani, din localitatea Trip, angajată a unei instituții, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, accesând baza de date, în afara orelor de program. Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în cadrul dosarului penal întocmit în cauză, pentru stabilirea tuturor împrejurăriilor”, precizează IPJ Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.