PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare despre sistemul antigrindină în fața furtunii de astăzi

O furtună violentă cu grindină a lovit astăzi județul Satu Mare, provocând pagube culturilor agricole. Agricultorii din mai multe localități se confruntă cu pierderi, după ce grindina a distrus o parte din recolte.

Consiliul Județean Satu Mare a transmis un mesaj prin care precizează că a realizat un sistem antigrindină format din 40 de generatoare terestre, dispuse în 40 de puncte de pe raza județului. Proiectul a fost finalizat la sfârșitul anului trecut și a fost predat spre administrare Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină din cadrul Ministerului Agriculturii.

Potrivit Consiliului Județean, această instituție este acum responsabilă cu administrarea întregii rețele de generatoare terestre antigrindină, Consiliul Județean Satu Mare neavând o astfel de competență.

„Consiliul Județean Satu Mare a realizat un sistem antigrindină format din 40 de generatoare terestre, dispuse în 40 de puncte de pe raza județului Satu Mare. După implementarea proiectului, la finele anului trecut, întreaga rețea a fost predată spre administrare Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină din cadrul Ministerului Agriculturii. Această instituție este acum responsabilă cu administrarea întregii rețele de generatoare terestre antigrindină, Consiliul Județean Satu Mare neavând o astfel de competență”, este mesajul transmis de Consiliul Județean Satu Mare.

Exit mobile version