PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Satu Mare, printre orașele cu cea mai scumpă pizza din România!

Clubulcopiilor.ro a realizat un studiu pentru a determina prețul mediu pentru o pizza în România, concentrându-se pe orașele reședință de județ, plus București.

„Pentru a realiza această analiză, am verificat prețurile a peste 1500 de pizzerii, consultând meniurile disponibile online și, acolo unde nu au fost disponibile, obținând informațiile telefonic. Studiul nostru s-a concentrat pe prețul unei pizza Margherita de dimensiuni medii, aproximativ 32 cm în diametru și o greutate de 450-500 de grame.

Conform datelor noastre, prețul  mediu al unei pizza Margherita este de 31 de lei în România. Dar prețul poate să varieze semnificativ de la oraș la oraș. Pentru o pizza mică (250-300g), prețul este cu aproximativ 20% mai mic, adică 25 de lei, iar pentru o pizza family (de regulă peste 1.2kg), prețul este cu 80% mai mare, ajungând la 59 de lei în medie. De asemenea, o pizza Margherita cu mozzarella di bufala are un preț mai mare cu aproximativ 30% datorită calității superioare a ingredientelor”, este mesajul celor de la Clubul Copiilor.

Cele mai scumpe orașe din țară pentru o pizza Margherita:

  1. București – 40 RON
  2. Iași – 38 RON
  3. Timișoara, Cluj-Napoca – 36 RON
  4. Brăila, Constanța, Sibiu, Bacău – 35 RON
  5. Brașov, Bistrița- 34 RON
  6. Satu Mare, Târgu Mureș, Ploiești, Slobozia- 33 RON

    Satu Mare ocupă locul 6 la nivel național cu un preț mediu de 33 de lei pentru o pizza Margherita. La polul opus în Deva, Reșița, Alexandria găsești cea mai ieftină pizza.

    Cele mai ieftine orașe din țară pentru o pizza Margherita:

  1. Deva, Reșița, Alexandria – 25 RON
  2. Focșani, Vaslui, Pitești – 26 RON
  3. Sfântu Gheorghe, Călărași, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Tulcea – 28 RON