PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Casă din Certeze, prădată de hoți! Au furat ATV-uri în valoare de 13.000 euro

Doi tineri, în vârstă de 23 și 27 de ani, au furat doua ATV-uri din Certeze, în valoare de 13.500 euro. Unul dintre ei a pregătit „terenul” înainte de a acționa, crezând, astfel, că nu vor putea fi prinși.
Unul dintre ATV-uri era de vânzare, astfel că, înainte de a acționa, unul dintre hoți a mers să vadă ATV-ul, întrebând-o pe proprietară dacă nu îi este frică să ţină ATV-urile acolo în spate, să nu fie furate, fiind asigurat, astfel, că nu există camere de supraveghere video, spunându-i şi acesteia acest lucru.
Ulterior, i-a povestit toate acestea unui prieten pe care l-a și rugat să îl ajute să fure ATV-urile. Cei doi tineri au acționat împreună tăind gardul din plasa de sârmă a gradinii din spatele casei victimei, în vârstă de 47 de ani. Cei doi au au împins ATV-urile pana la autoutilitara inchiriata cu care au plecat de la locul faptei. Prejudiciul cauzat a fost de 13.500 de euro.

In urma cercetarilor efectuate de politie, cei doi tineri au fost identificati si contactati de catre proprietarul ATV-urilor. Speriati de consecintele faptei lor, aceștia au decis sa returneze ATV-urile furate si sa colaboreze cu organele de ancheta.

În timpul unui filtru al poliției, unul dintre hoți a fost prins conducând o autoutilitară, cu unul dintre ATV-uri asupra lui, fiind ascuns sub o prelată. Tânărul a recunoscut că ATV-ul a fost furat de el din grădina locuinței persoanei din Certeze, precizând că cel de al doilea ATV se află la domiciliul său, fiind de acord să-l pună la dispoziția organelor de poliție.

Cei doi tineri au fost retinuti si dusi la audieri, unde si-au recunoscut faptele. Unul dintre tineri a declarat ca a furat ATV-urile pentru a le vinde, in timp ce celălalt a declarat ca l-a insotit pe prietenul sau si l-a ajutat sa incarce ATV-urile in autoutilitara.

Cei doi au primit doi ani de închisoare cu suspendare.

Foto: scop ilustrativ
Exit mobile version