PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mai mulți elevi din Satu Mare, ținta dealerilor de droguri! Și-au vândut bicicletele și telefoanele pentru droguri

Un bărbat din Satu Mare a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu fără drept și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acesta vindea droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis și cristal, elevilor de la Liceul Teologic Reformat din municipiul Satu Mare, precum și altor persoane din municipiu.

Bărbatul este acuzat că a vândut droguri de mare risc, inclusiv 3-CMC, către diverse persoane din Satu Mare, cu precădere elevi minori. În urma anchetei, s-a descoperit faptul că minorii au vândut mai multe bunuri, precum bicicletă, telefon, în scopul procurării de droguri.

Audiat în calitate de martor, un elev, în vârstă de 15 ani, a declarat că  a început să consume cristal împreună cu prietenii săi, în vârstă de 15-16 ani. Drogurile erau cumpărate de prietenii săi, iar ulterior aceștia se aprovizionau cu droguri de la individul în cauză. Mama minorilor le-a spus anchetatorilă că de aproximativ 2 luni a observat un comportament ciudat la fiul său, avea stări de rău, nu putea să doarmă, iar după o perioadă de timp a recunoscut că a început să consume cristal. Mama a început să îl supravegheze mai îndeaproape, astfel că o perioadă de timp acesta a fost bine, minorul recăzând din nou în consum, în urmă cu 3 săptămâni. Pentru a-și întreține consumul și-a amanetat telefonul mobil și i-a vândut individului bicicleta. Bicicleta minorului a fost recuperată de la un taximetrist, căruia individul i-a vândut-o pentru suma de 250 de lei.

Potrivit dosarului în care acesta este acuzat, mai mulți minori au vrut sau chiar și-au vândut bunuri pentru a își achiziționa droguri.

Procurorii DIICOT Satu Mare au strâns probe împotriva inculpatului, inclusiv interceptări telefonice, declarații ale martorilor și percheziții la domiciliul său, unde au fost găsite droguri și alte obiecte folosite la traficul de droguri. Bărbatul a recunoscut parțial acuzațiile, declarând că se aproviziona cu droguri din Oradea și le vindea elevilor din Satu Mare.

Individul a fost ajutat, în tot acest timp, de sora lui.

Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Exit mobile version