PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primar din Satu Mare condamnat la închisoare! A agresat o angajată: “Dumnezeul mă-tii, eu te-am angajat, eu te dau afară!

Primar din Satu Mare condamnat la închisoare! Primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, a fost condamnat, în cursul săptămânii trecute la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a agresat o angajată a primăriei. Fapta s-a petrecut în urmă cu mai bine de patru ani.

Potrivit informaţiilor PortalSM, în data de 06.12.2019, în jurul orei, 09:00, primarul, însoţit de o rudenie, administratorul al unei societăţii comerciale i-a solicitat unei angajate pe postul de inspector fiscal să radieze din evidențele fiscale ale primăriei, accesoriile aferente debitului cu care figura înregistrată firma. Inspectoarea a considerat că trebuie urmată o procedură prealabilă şi i-a spus primarului să se adreseze mai întâi secretarului primăriei, care trebuie să emită un aviz de legalitate.

Primarul s-a enervat, a prins-o de mână pe angajată, a ridicat-o de la biroul la care se afla și a împins-o afară. Angajata a căzut, şi iar pentru leziuni a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

După ce femeia s-a ridicat şi a încercat să reintre birou, primarul i-a înmânat paltonul și poșeta și a scos-o din sediul primăriei.

Camerele de supraveghere au surprins acest moment, la ora 09.34.

În tot acest timp primarul i-a adresat injurii persoanei vătămate, şi expresii de genul „Dumnezul mă-tii, eu te-am angajat, eu te dau afară”.

Fiind audiat în cauza în calitate de inculpat, iniţial primarul a declarat că nu este adevărat că a bruscat-o pe angajată, dar ulterior a spus că a prins-o de braţ şi a ridicat-o de pe scaun. Martorii însă au spus adevărul.

Cercetările şi procesul au durat mai bine de patru ani. În cursul săptămânii trecute primarul a fost condamnat la pentru ultraj şi purtare abuzivă la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.

El a mai fost condamnat la 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Hotărârea nu este definitivă, ea poate fi atacată.

 

Primarul din Bixad are mai multe probleme. El are de dat explicaţii în mai multe dosare.

Exit mobile version