Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Motivul pentru care primarul din Bixad şi-a pierdut funcţia! Folos material de peste 100.000 de lei

Primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, a fost demis azi, din funcție în urma acuzațiilor de favorizare și utilizare abuzivă a puterii în cadrul Primăriei.

Conform Agenției Naționale de Integritate (ANI), acesta a emis dispoziții de numire, mutare și delegare de atribuții pentru fiica sa, care este funcționar public în cadrul instituției, încălcând astfel legislația în vigoare.

În perioada exercitării mandatelor sale din 2016 – 2020 și 2020 – 2024, acesta a emis dispoziții care au generat un folos material în sumă totală de 115.392 de lei pentru fiica sa.

Aceste acțiuni au fost considerate ca încălcări ale prevederilor legale și normelor etice care guvernează funcționarea administrației publice locale. Primarul Ioan Tătar a încălcat astfel dispozițiile din Legea 161/2003, care reglementează statutul funcționarilor publici, precum și prevederile articolului 228, alineatul (1) din Codul Administrativ.

4 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Și-o făcut destule oșanul !!!! Oricum el conduce din unmbră !!!! DNA sa verifice un pic totul !!!!

    • Feri Poker Răspunde

      DNA nu mai e ce-a fost,a ajuns un fel de politie locala.Prind doar postasii care iau spaga 5 lei de la babele carora le duc pensiile…

  2. MURITOR Răspunde

    Oare ANI nu se poate sesiza si in cazul concubinei lui care tot in cadrul primariei lucreaza,nu e aceiasi treaba ca si cu fiica,ca doar daca nu aveau legaturi de alta natura……. individa nu avea loc de munca la stat si in apartament nou…statea si acum cu mamica!!!!!

  3. c-block Răspunde

    Urmează trei zile de doliu în comună? Întreb și eu așa. Dar acum cu care partid estem experemistul? Că parcă era cu PNL, nu? Nu-i bai va sări în barca AUR. Fac pariu pe oricât vreți. Nu că asta ar schimba ceva. Whatever.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.