PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Alu Menziken vrea să construiască un parc fotovoltaic la fabrica din județul Satu Mare

Alu Menziken, proprietara și operatoarea fabricii de extrudare de profile din aluminiu de la Medieșu Aurit, din județul Satu Mare, proaspăt preluată de grupul chinez Inner Mongolia Mengtai de la elvețienii de la Montana Aerospace, vrea să construiască un parc fotovoltaic care să asigure cel puțin o parte din consumul de energie electrică al fabricii sătmărene, relevă date analizate de Profit.ro.

Recent, Alu Menziken și-a adăugat ″Producția de energie electrică″ în obiectul secundar de activitate. Alu Menziken este unul dintre marii consumatori industriali de energie din România, beneficiind și de sprijin de stat pentru acoperirea unei părți din costurile certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (CO2) incluse în prețul electricității.

Investiția în fabrica de la Medieșu Aurit, în valoare totală de circa 44 milioane euro, a beneficiat și de un ajutor de stat de 20 milioane euro, precum și de un credit comercial de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), de 25 milioane euro. Fabrica produce atât pentru industria aeronautică, cât și pentru companii din sectorul auto, precum Audi, BMW, Bentley sau Daimler.


CITEȘTE ȘI:

Exit mobile version